domingo, 9 de abril de 2017

El Dia, edició dimecres 26 d'abril de 1.933, pàg. 2

LA CAUSA PER L'ASSALT A L'AJUNTAMENT.

Els dies 2, 3 i 4 del vinent mes de maig tindrà lloc a la Presó Cel·lular la lectura de càrrecs contra 42 processats que estan encartats pels successos de Terrassa i que se sap se'ls demana la pena de mort a cada un d'ells.

La lectura l'efectuarà el jutje militar davant els encartats i els seus defensors.

En dies successius el jutjat es traslladarà a Terrassa per a la pràctica de les proves proposades per les defenses.


PRECAUCIONS.

Havent circulat, durant les primeres hores d'avui, insistents rumors sobre determinades coaccions dels elements extremistes a la nostra ciutat, per tal d'impedir que els obrers entressin normalment a les fàbriques i tallers, la Guàrdia civil i la policia han exercit durant aquelles hores una estreta vigilància, no havent, però, ocorregut el més petit incident.

La normalitat ha estat absoluta, en el dia d'avui a la nostra ciutat.


MES ACTES SUSPESOS.

D'acord amb les instruccions rebudes de l'Excm. Governador Civil de la provincia en ço que fa referència a la suspensió d'actes politics, culturals i socials i seguint la mesura adoptada respecte a la suspensió del festival pro-presos i la conferència que havia de celebrar-se avui en el Teatre Principal, organitzada pel Círcol Tradicionalista, l'Alcaldia, d'acord amb la Comissió de Beneficència i Acció Social, ha disposat també l'ajornament del festival anunciat per aquesta nit al Teatre Alegria. Així mateix ha estat de moment suspesa la conferència projectada per al proper divendres, dia 28, a la Fraternitat Republicana, Casa del Poble.


No hay comentarios: