sábado, 22 de abril de 2017

Flama. Núm. 77 (26 maig 1933), pàg. 4

IX Campament general de Catalunya Dies 3, 4 i 5 de jung

EL CAMPAMENT

Enguany l'acampanda màxima de primavera de l'excursionisme catalá ha tingut lloc al Sunyer (Pla de la Garga) a més de set-cents metres d'alçària i a uns set quilómetres de Centelles.

Des del campament es gaudia de bellas vistes sobre el Montseny, Serres de la Maresma, Guilleries, Pireneu, Cingles de Bertí, Plana de Vic, Vallés, etc. Altrament amb relativa facilitat hom podia fer excursions interessantíssimes al castell de Centelles, La Trona, Cingles de Bertí, Castellcir, Sant Miguel del Fai Tagamanent.

De l'organització en tingué cura l'Agrupació excursionista "Muntanqa", de Sant Andreu, amb la collaboració efectiva del centre excursionista de Terrassa i assessoria del Camping Club de Catalunya (Organització General d'acampada).

El dissabte a la tarda quedaren ja emplaçadas la majoria de tendes. Encara que en nombre no tan crescut com la darrera acampada de Palausolitar, arrenglerades en forma de quadro ocupaven tot l'espai no inferior a tres-cents metres, que oferia el camp d'emplaçament.

FOC DEL CAMPAMENT I CONCURS DE CANÇONS

El dissabte a la nit, arredossats prop de la foguera, previas breus paraules dels elements organitzadors i després d'un interessant parlament del senyor Jové, enaltint la figura d'aquell gran escursionista que fou en Céssar A. Torres, tingué lloc el concurs de cançons del foc i converses.

LA MISSA

Va celebrar-se a l'ermita de Sant Miquel Ses Perxes a primera hora del diumenge.

Hi assistiren gran nombre d'acampadors. Alguns combregaren.

Entre els assistents hi havia molts minyons de muntanya militants de la F. J. C. de C. i altres de diversas agrupacions i entitats excursionistas.


No hay comentarios: