domingo, 16 de abril de 2017

L'Acció, edició dijous 11 de maig de 1.933, pàg. 3

De l'intent de vaga revolucionària

ACTES DE SABOTATGE

La guàrdia civil d'aquesta ciutat ha comunicat al Jutjat de Primera Instància que durant la nit del passat dimecres es cometeren dos actes de sabotatge.

Veu's ací com succeïren: Serien aproximadament les dotze de la nit, quan a la part alta de la nostra ciutat, es sentiren fortes detonacions, encara que molt esmortuïdes per la distància.

 Les explosions es produïren vers el cantó del poble de Vacarisses.

Seguidament s'hi dirigiren el caporal de la guàrdia civil, amb dos guàrdies a les seves ordres, per tal d'investigar la causa.

Poc abans d'arribar a l'estació del poble dit, en el quilòmetre 322, els guàrdies comprovaren que entre les travesses de la línia dels ferrocarrils del Nord, hi havien quatre forats, causats per l'explossió de petards de dinamita.

Per sort, l'esclat dels artefactes no destroçà la via, com es veu que era l'intent dels sabotejadors.

Un troç més lluny del lloc sabotejat, també dintre la línia del ferrocarril, fòren trobats sense esclatar, cinc cartutxos carregats de dinamita amb la corresponent metxa i un detonador.

Els Guàrdies, donaren una batuda per l'indret, per tal de mirar si descobrien els autors del fet.

En ésser en un camp, per sota el terraplè del qual hi passa la carretera d'Olesa a Viladecavalls, es donaren compte que hi havien 28 fils tallats de la línia telefònica Barcelona-Lleida.

Es suposa que aquests fets foren comesos pels elements extremistes qué volien que triomfés la vaga revolucionària.


PRECAUCIONS

En el transcurs de la nit, la vigilància portada a terme per la força de la benemèrita, guàrdia d'assalt i policia governativa, no ha decaigut un sol moment.


La nit, però, ha transcorregut amb tota tranquil·litat, sense que res alterés l'ordre existent.

No hay comentarios: