miércoles, 12 de abril de 2017

El Dia, edició dimars 2 de maig de 1.933, pàg. 2

EL PRIMER DE MAIG ELS ANARQUISTES HAVIEN PREPARAT UN COP D'AUDACIA A LA NOSTRA CIUTAT :: ARRIBADA DE FORCES D'ASSALT.

Havent arribat a oïdes de les Autoritats que determinats elements extremistes preparaven un cop d'audàcia a la nostra ciutat per a la matinada d'ahir, durant la nit del diumenge al dilluns foren preses per la Guàrdia civil i la policia extraordinàries mesures de precaució, practicant-se nombrosos escorcolls i exercint-se una estreta vigilància per tots els indrets de la ciutat.

També, i per tal que Terrassa es trobés suficientment previnguda per al cas de possibles esdeveniments, l'autoritat governativa trameté a la nostra ciutat una secció de la força d'assalt, composta de 20 guàrdies comanats pel tinent senyor Ramon Aixelà, els quals arribaren a les 2 de la matinada d'ahir, traslladant-se immediatament a la Casa de la Ciutat. La força d'assalt, proveïda de terceroles, col-laborà durant tot el dia a la vigilància junt amb la policia i la Guàrdia civil.

Pel que es veu, davant les mesures preses per les Autoritats, aquells elements desistiren dels seus propòsits i per això durant el dia d'ahir no es notà a Terrassa la més mínima alteració de l'ordre.

No obstant, cap a les quatre de la tarda, la policia s'assabentà de què un grup de 60 o 70 anarquistes es trobaven reunits als afores, en l'anomenada Font del Llor, on va ésser enviada ràpidament la força d'assalt. En donar-se compte els reunits de la presència dels guàrdies, es dissolgueren precipitadament i en la seva fugida abandonaren una corneta i una bandera de la F. A. l., les quals foren recollides per la força pública.

Llevat del que deixem apuntat, res més d'anormal no ocorregué durant el dia.

Avui, la referida secció de guàrdies d'assalt, continua prestant servei de vigilància en els llocs cèntrics de Terrassa.


CRIATURA ABANDONADA.

En un paratge proper a Les Fonts de Terrassa, terme de Sant Quirze, dos joves de la nostra ciutat trobaren ahir embolcallat amb papers, el cadàver d'una  infeliç criatura recenment nascuda.

El cadàver fou conduit al dipòsit de Sant Quirze. Es fan gestions per tal de descobrir els autors d'aquet acte inbumà.


No hay comentarios: