viernes, 2 de octubre de 2020

El Dia, edició dimecres 18 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3.

DEMÀ ES COMENÇARÀ A VENDRE BACALLÀ REMULLAT.

Prèviament repartit entre parades de pesca salada dels Mercadals i tendes del mateix ram, demà començarà a ésser venut remullat el bacallà arribat ahir al matí a la nostra ciutat.

EL PERILL DE CERTS JOCS.

Al captard d’ahir va personar-se al Dispensari el nen de 5 anys, Joan Ribera, habitant al carrer Baldrich, 19, qui presentava una ferida inciso-contusa a la regió temporal dreta, conseqüència d’un cop que li donà altre infant, mentre jugaven amb pedres prop del seu domicili.

CAIGUDA D'UN CICLISTA.

A la tarda d'ahir, a la Carretera de Matadepera, va caure de la bicicleta que muntava, Ramon Castelló, de 17 anys, amb domicili al carrer de Ramon Llull. 45, produir-se ferides contuses a la cara i braç dret, que li foren curades al Dispensari, pel facultatiu de torn.

ACCIDENT DE TREBALL .

El ciutadà Josep Riber i Serra, obrer del Condicionament Terrassenc, a la tarda d’ahir va sofrir un accident de treball en el qual va fracturar-se la primera falange del dit polze dret, lesió que li va ésser curada al Centre Mèdic.

CAIGUDA.

Quan es dirigia al seu domicili, Infant Martí, 164, el jove de 21 anys, Antoni Pubill, va sofrís una caiguda, produint-se unes erosions en ambdues mans que li varen ésser curades al Dispensari local.

PROXIMA FESTA TEATRAL A PROFIT DE LES MELÍCIES.

La Secció artística de Fraternitat Republicana ha organitzat un festival a profit de les Milícies Antifeixistes, que tindrà lloc el dia 27 dels corrents al Teatre del Poble.

Es posarà en escena amb tots els detalls i corresponent vestuari, la molt còmica paròdia “El Tenorio de Llambrocs”.

COMITÉ EXECUTIU.

Aquest Comitè Executiu, convoca a tots els delegats de Juntes de Sindicats a la reunió que se celebrarà el proper divendres a les 10 de la nit.

Tal com oportunament vàrem anunciar, funciona en la nostra Secretaria General lots els dies de 6 a 8 del vespre una oficina d'orientació de l’aplicació del decret de Col·lectivització, on seran entregades les fa les, que han d'omplir-se per la legislació de les Col·lectivitzacions que es portin a terme.,

SINDICAT DE CONTRAMESTRES “EL RADIUM".

Aquest Sindicat en la passada Assemblea General va acordar que tots els seus afiliats tenen, l'obligació de treballar totes les hores extraordinàries que siguin necessàries per la fabricació d'articles destinats a guerra, sense que tinguin dret a cobrar cap augment de salari per aquest concepte.

NOTA DEL COMITÉ DE CONTROL ECONÒMIC.

"Aquest Comitè disposa que tots els ciutadans que siguin especialitzats en el treball d’assortiment que es trobin parats o treballin en altres oficis, es presentin de 10 a 12 del matí i de 4 a 7 de la tarda a la Secretaria dels Sindicats a què pertanyen.

Tots aquells que sense causa justificada no es presentin abans del dilluns, desobeint aquest requeriment, els seran aplicades les sancions de guerra.

Preguem per mitjà de la present nota, que els Sindicats ens facin lliurament d'una nota estadística dels obrers que tenen afiliats en els treballs d'aquesta; especialitat.”

FUNCIÓ DE TITELLES.

A dos quarts de cinc de la tarda de dissabte, al Saló Catalunya tindrà lloc una funció de putxinel·lis dedicada als infants.

DISPOSICIONS DE LA CONSELLERIA DE .PROVEÏMENTS.

Per acord adoptat darrerament, la Conselleria de Proveïments ha disposat que no puguin vendre’s mongetes i cigrons crus.

Aquests llegums hauran d'ésser venuts al públic, cuits.

IMPORTANT NOTA DEL SINDICAT DEL GÈNERE DE PUNT (C. N. T.).

Havent arribat a coneixement del Sindicat del Gènere de Punt que hi ha algunes cases que pretenen incomplir els acords presos en l’assemblea celebrada el passat divendres, el qual acord és cobrar les hores que es treballin, aquest Sindicat indica als interessats que s’ha de complir amb tota integritat l’acord.

En cas contrari de no atenir-se a aquestes indicacions, seran els Controls de fàbrica els que hauran de respondre del seu incompliment fent-se creditors de les conseqüències que se'n puguin derivar.

No hay comentarios: