lunes, 26 de octubre de 2020

Front, 15 de desembre de 1.936, pàg 2

UNA CONFERÈNCIA AJORNADA I UN NOU HORARI PER L’ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

Diumenge al matí, hagué de suspendre’s a l’anunciada conferència a càrrec del doctor Carles Maturana Vargas, Capità metge de Sanitat Militar, sobre temes de cultura sanitària militar.

A totes les persones que acudiren a l’acte, la major part d’elles, reclutes de les lleves mobilitzades, se’ls participa el nou horari que s’ha establert per a l’ensenyament de la instrucció.

Ha quedat anul·lat el torn matinal de les 6’15, que ha passat a les 2’15 de la tarda.

Per tant, les hores d’ensenyament de la instrucció militar, son ara: 9’30 a 11 matí, Camp dels “Pajaritos”, 2’15 a 3’30 tarda, Camp Harmonia i 5 tarda, al camp del Terrassa.

La conferència del Dr. Maturana, tindrà lloc el pròxim diumenge a la mateixa hora que estava anunciada per abans d’ahir.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

Fem altra vegada present que per la liquidació dels "vals" pendents és precís que siguin presentats junt amb factura o rebut; dissabte vinent, du 3 a 5 de la tarda.

DONATIU EN METÀL·LIC.

Els treballadors de la casa Tapiolas han fet entrega d'un donatiu en metàl·lic de 3332’50 pessetes a la Conselleria Municipal de Sanitat per a contribuir a l'assistència de malalts i ferits del Sanatori Mèdic Quirúrgic.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

Aquesta Conselleria fa avinent a tots els ciutadans que desitgin autorització per conrear terres que amb motiu de controlar la terra que està pendent de resolució i ordenar com cal totes les autoritzacions fetes efectives fins aquest moment, que a partir d'aquesta data no es donarà cap, més autorització per conrear terres fins transcorreguts quinze dies.

Es fa avinent a tots els ciutadans que tenen ja autorització d'aquesta Conselleria per conrear terres que estaven ermes que tenen quinze dies de termini per cultivar dits terres, amb el ben entès que si transcorregut aquest termini no han iniciat dits conreus els serà anul·lada dita autorització sense dret a reclamació de cap mena.

Advertim també a tots els ciutadans que ningú deu prendre's la terra sense tenir autorització d'aquesta Conselleria, puix perdran els treballs que esmercin i els seran aplicades les sancions segons la responsabilitat que hagin incorregut.

Esperem que tots els ciutadans compliran puntualment aquesta disposició.

Terrassa, 15 de desembre de 1.936.

CITACIÓ.

Es prega a Pere Roca i Pinyol, passi amb tota urgència per la Secretaria de l'Alcaldia per un assumpte de molt interès.

BARALLES FAMILIARS.

Encarnació Sánchez, de 26 anys i domiciliada a la Carretera de Matadepera, 501, fou assistida en el Dispensari Mèdic Municipal, d'una ferida, incisa a l'índex esquerre i esgarrapades al braç que li foren produïdes pel seu cunyat en una baralla sostinguda a casa seva.

FERIT PER ARMA DE FOC.

Ahir, a Silveri Simon Sánchez, de 32 anys i d'ofici xofer, tingué la desgràcia de disparar-se-li una arma de foc produint-li una ferida en l'avantbraç de la que fou assistit al Dispensari i portat al seu domicili, carrer d’Ireneu, 81.

COMPTE AMB ELS BRASERS I AMB LES CRIATURES.

El nen Alfons Ocanya, de 8 anys, tingué la desgracio de caure al braser encès quan jugava a casa seva, Creu Gran, 63. Portat al Centre Mèdic li foren apreciades cremades de segon grau a la mà esquerre i front.

PENYORAT PER PERMETRE EL JOC AMB DINERS.

Ha estat penyorat amb 100 pessetes per permetre de jugar amb diners el propietari del bar de la carretera de Rellinars, 37. Antoni Garí Casado.

TOPADA DE VEHICLES.

Aquest matí, a dos quarts de deu, quan pujava l'autobús pel carrer del  Pantà ha topat amb una camioneta de peix que sortia del carrer d'Ignasi Iglesias. Sortosament, fora la trencadissa de vidres i dels desperfectes que han sofert els cotxes, la topada no ha tingut cap més conseqüència.

SERVEI GRATUÏT D’ENCARRECS ALS FRONTS DE GUERRA.

El Consell de Sanitat de Guerra, ha mobilitzat l'Agrupament de Boy-Scouts de Catalunya per a la tramesa d'encàrrecs i correspondència a tots els fronts des de Terrassa i Comarca.

Aquest servei, actualment, ja està completament mobilitzat, i en el local social, Milícies Catalanes, 41, hi ha servei gratuït permanent de tota mena d'encàrrecs.

No hay comentarios: