miércoles, 14 de octubre de 2020

Front, 3 de desembre de 1.936, pàg 2

SETMANA DE LA CREU ROJA.

Tal com era de preveure, la festa teatral que es celebrà ahir al Teatre del Poble a benefici de la CREU ROJA local, resultà un èxit sense precedents, ço que demostra una vegada més que el nostre poble sap respondre i es dóna perfecte compte que d'aquesta manera ajuda una obra tan humanitària com és la que porta a terme la CREU ROJA.

Obrí l'acte el company doctor Joan Paulís, qui, de la manera que ell sap fer-ho, desglossà magníficament el tema prèviament anunciat Fou ovacionadíssim a l’acabar la seva dissertació. A continuació, el “Grup Germanor" representà les dues obres programades: "Bruno el tejedor", fou el drama que omplia la primera part .Val a dir que l'explicació per a conèixer aquesta obra no defraudà gens als que tingueren ocasió d'admirar-la, i després es presentà la coneguda obra de Joan Coca, "Gent d'ara". Com sigui que la nostra missió no és la de crítica teatral, ens limitarem a remarcar la magnífica interpretació que hi saberen donar els components del "Grup Germanor". No esmentem noms ni fem preferències, perquè val a dir que tots ells dintre els seus respectius papers varen estar encertadíssims. Com que l'entrada era gratuïta, es sortejaren quatre magnífics trajos, obsequi dels comitès de control de les cases "Astals, Autonell i Talló" i "Costa i Blasi", els quals varen ésser entregats als seus afortunats.

Per a avui, hi han anunciades dues sessions de cinema a l'Alegria, el programa de les quals inserim en altre lloc del diari.

Un dels actes importants a celebrar, és la funció de teatre per a demà a la nit, al Teatre del Poble, on es representarà per l'aplaudit elenc artístic de la Fraternitat Republicana, el formidable drama de Santiago Rossinyol, "La mare". Per a localitats poden adquirir-se al mateix Teatre a la Fraternitat Republicana i a la CREU ROJA, Arquímedes, 263.

Per a diumenge, hi ha anunciat un interessant partit de hockey i una audició de sardanes al Parc Municipal, amb la col·laboració de la Banda Municipal, el Sindicat Musical i l’Esbart Dansaire de la Joventut Terrassenca.

Oportunament donarem més detalls d'aquests i altres festivals que es celebraran amb motiu de la "Setmana de la CREU ROJA".

COMITE LOCAL DE LA CREU ROJA.

Es posa en coneixement que el nostre local, Arquímedes, 263, telèfon, 1441, s'admeten tota classe d'obsequis per a ésser sortejats durant el festival de dissabte a la nit.

PROFERA OBERTURA DE SUCURSALS.

La Unió de Cooperadors de Terrassa assabenta a tots els seus simpatitzants de que està portant a cap activíssimes gestions per tal d'instal·lar dins la major brevetat una Sucursal al carrer Galvany (Can Aurell) i un altra al carrer Enric Fontbernat (Sant Francesc).

ORDRE ALS ESTABLIMENTS.

La presidència del Consell Municipal ordena a tots els establiments, d'aquesta ciutat que tinguin llums elèctrics que donin al carrer, es serveixin encendre'ls cada dia fins a les deu de la nit.

Els que no acatin aquesta ordre seran degudament sancionats.

CONVOCATORIA.

El Consell Executiu de la Unió de Cooperadors de Terrassa convida a tots els companys de la barriada de Can Aurell, a la reunió preparatòria que per a instal·lar-hi una nova Sucursal, tindrà lloc a l’estatge de la Nova Paloma, demà divendres, dia 4, a les nou dc lo vetlla.

L'ENLLAÇ SETMANAL AMB ELS FRONTS DE LETUX I QUICENA SORTIRÀ DIVENDRES A LA MATINADA.

Demà a la matinada sortirà el cotxe que enllaça setmanalment amb les Milícies del P. O. U. M. que es trobeu lluitant en els fronts d'Aragó.

Tots els familiars que desitgin trametre algun paquet o correspondència, poden entregar-ho fins aquesta nit.

ASSEMBLEA GENERAL DE TOTS ELS AFILIATS AL P. O. U. M.

Per dissabte, dia 5 a les deu de la nit queden convocats tots els militants del partit a l'assemblea que es celebrarà en el local social, Joaquim Maurin, 40 (abans Font-Vella) per tractar de l'informe a presentar a la Conferència Sindical del P. O. U. M. que se celebrarà a la Sala Mozart de Barcelona el proper diumenge, dia 6 del corrent.

CONVOCATORIA A LES SECCIONS COMARCALS.

Per diumenge, dia 6, a les deu del matí, queden convocats els delegats de totes les seccions comarcals de la nostra demarcació, per tractar d'assumptes de molt interès.

PER UNA COLUMNA D'ESQUIADORS.

Anant-se a la creació d'una secció d'esquiadors del P. O. U. M. que actualment s'està organitzant a Barcelona, preguem a tots els camarades del partit i simpatitzants que vulguin inscriure's que passin pel Departament de Guerra del P. O. U. M., Joaquim Maurin, 40 (abans Fontvella) tots els dies de 5 a 7 de la tarda.

AVÍS ALS AFILIATS DE NOU.

Es recorda a tots els afiliats de nou al Partit, l'obligació que tenen de passar pel local social carrer Joaquim Maurin, 40 (abans Font-Vella) ex-Centre Social, per tal de recollir la carta d'afiliat i el segell de cotització corresponent al mes corrent.

No hay comentarios: