domingo, 25 de octubre de 2020

L’Acció, dimarts 15 de desembre de 1.936 pàg. 2

NOTA DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

Aquesta Conselleria fa avinent a tots els ciutadans que desitgen autorització per conrear terres que amb motiu de controlar la terra que està pendent de resolució i ordenar com cal totes les autoritzacions fetes efectives fins aquest moment. Que a partir d'aquesta data no es donarà cap més autorització per conrear terres fins transcorreguts quinze dies.

Es ta avinent a tots els ciutadans que tenen ja autorització d'aquesta Conselleria per conrear terres que estaven ermes, que tenen quinze dies de plaç per cultivar dites terres, amb el ben entès que si transcorregut aquest plaç no han iniciat dits conreus, els serà anul·lada dita autorització sense dret a reclamació de cap mena.

Advertim també a tots els ciutadans que ningú deu prendre’s la terra sense tenir autorització d'aquesta Conselleria, puig perdran els treballs que esmenin i els seran aplicades les sancions segons la responsabilitat que hagin incorregut.

Esperem que tots els ciutadans compliran puntualment aquesta disposició.

FESTIVAL D’UNS MILICIANS D'ARAGÓ AL TEATRE DEL POBLE.

La Columna Volant Catalana, Batalló Sud Ebre, tal com havíem anunciat, celebrarà demà dimecres al Teatre del Poble un formidable festival benèfic antifeixista. Posaran en escena l’obra en tres actes, d’Agustí Barbosa, «Un fill del Poble» i el sainet de Ll. Milà «Sabates Noves».

Els prospectes d'aquest festival porten estampada la següent capçalera:

«Els milicians de la Columna Volant Catalana-Batalló Sud Ebre, que vinguts del front d'Aragó i trobant-se destacats a «Bella Terra» preparant-se novament per a sortir al front de lluita, han confeccionat aquest festival a profit de la mateixa columna en el qual degut a la seva qualitat i simpatia esperem que la ciutat de Terrassa es farà càrrec del sentit moral que representa l'assistència en aquest festival, que a més d'encoratjar personalment uns braus lluitadors que a tot hora i a tot moment estan disposats a donar la vida per esclafar definitivament la mai prou maleïda bèstia del feixisme, tindrà ocasió d'ésser una perfecta rereguarda completament identificada amb la dissort que actualment està sofrint la nostra volguda Pàtria».

El més remarcable d’aquest acte es el concert que es farà com a fi de festa. El tenor Joaquim Sàbat, milicià de la columna, hi prendrà part; així com els grans cantants: la tiple Cinta Lloret, el baríton Andreu Sánchez, la tiple Angelina Martínez, el baríton Lluis Gimeno acompanyats pel mestre Vilardell.

La Banda Municipal cooperarà al festeig amb l'execució d'aplaudides obres del seu repertori.

La quantitat i la qualitat del contingut del programa a celebrar fan esperar una concurrència molt important en nombre.

UN QUE DEU PRESENTAR-SE.

A la Secretaria de l’Alcaldia, es requereix al ciutadà Pere Roca i Pinyol, per a què es presenti urgentment a dit departament municipal.

S'HA DE TENIR COMPTE AMB ELS BBASERS.

Avui en el Dispensari Mèdic han guarit al nen de 8 anys Alfons Canya Mesa que viu al carrer de la Creu gran 63, d'unes cremades el front i a la ma esquerre produïdes en caure al braser.

UNA ARMA QUE ES DISPARA.

Silveri Simón Sánchez, xofer, que viu al carrer dels Pirineus 81. 1er va tenir la desgràcia de què se li dispares l'arma, produint-se una ferida amb entrada i sortida a la regió dorsal, de pronòstic reservat.

UNA MOSSEGADA.

Encarnació Sánchez, què viu a la carretera de Matadepera 501, s'ha presentat al Dispensari Mèdic per a que se li curés una mossegada al dit i unes esgarrinxades produïdes per un seu familiar que té les facultats mentals pertorbades.

UNA TOPADA.

Aquest mati a les nou en el carrer del Pantà, un autobús dels que fan el servei a la nostra ciutat, ha topat amb una camioneta de peix sense que s'hagi de lamentar cap desgràcia, i sols uns desperfectes de poca importància en ambdós cotxes.

No hay comentarios: