miércoles, 14 de octubre de 2020

Front, 4 de desembre de 1.936, pàg 2

SETMANA DE LA CREU ROJA.

Formant part dels actes amb motiu de la Setmana de la Creu Roja, demà a la nit, tindrà lloc al Casino del Comerç una interessant vetllada, amb la col·laboració de la Banda Municipal, la Rondalla del Centre Aragonés i el Quartet vocal Torres. Durant el transcurs de la festa seran sortejats entre els assistents uns interessants premis, obsequia de diferents comitès de control i comerciants de la localitat.

Organitzat pel Foment de la Sardana i Bella Jovença (de Joventut Terrassenca) i amb la col·laboració de la Banda Municipal, es celebrarà al Parc Municipal, el vinent diumenge, dia 6 del present, a les deu del matí un interessant festival benèfic, sota el següent programa:

"Petitoia", Mercader.

"Maria”, Bou.

"Soc Gironina” Baró.

“Banyolina", Saderre.

 "La Font del Cubilà", Serrat.

A càrrec de la Banda Municipal.

A les onze, una cobla del Sindicat Musical, executarà el programa de Ballets i Sardanes que detallem a continuació;

Ballets:

“Ratolinesa".

"Esketing", origen Francès.

"Ball de nans", Berga.

"Ball de nano i ram", Sant Cugat del Vallès.

"Danses", Vilanova.

"Ballet de Muntanya", Folgueroles.

Sardanes:

“La Fageda d'en Jordà", Serrat.

"Donzelles Pirinenques", Marlet.

"Rialles de fadrina", Bonaterra.

CRIATURA ASSISTIDA.

En el Dispensari fou assistit el nen de 18 mesos, Josep Pla Ballet, que tingué la desgràcia de caure en un cubell d'aigua a casa seva, carrer de Salvador Busquets, 4, apreciant-se-li un començ d'asfíxia.

ASSISTIDA PER MOSSEGADES.

Per una mossegada de gos a la cuixa fou  curada al Dispensari la nena de 6 anys, Maria de la Mata Cruz, domiciliada al carrer Girona, 151-

UNA BIBLIOTECA CIRCULANT PER LA DONA.

La Comissió Municipal de Sanitat, d'acord amb l'Escola Ambulant de Puericultura, de la nostra ciutat, ha inaugurat una Biblioteca Circulant de Puericultura per a la dona, en la qual hi figuren llibres escollits, que tracten de la dita matèria, originals dels eminents metges especialistes en malalties de la infància; Doctors Roig i Raventós, Roca Puig, Goday, Moragues, Martínez Vargas, Nubiola, Cervera, Pi Sunyer; Bayo, Berlowitz, Paulís, Torres Omanya, Aiguader Miró i d'altres.

Les companyes que desitgin adquirir una superior cultura on l'art i en la ciència de criar els nadons, poden sol·licitar en qualitat de préstec durant vuit dies, qualsevol de les obres dels esmentats tractadistes, mitjançant un rebut que els serà lliurat a les oficines de la Comissió Municipal de Sanitat, carrer de Joan Pomés, núm. 20, tots els dies feiners de 10 a 1 i de 4 a 8.

INTOXICADES PEL BAF DEL BRASER.

Cal anar en compte amb els brasers: D’una intoxicació produïda pel baf, del braser han estat hospitalitzades les nenes germanes Petra Jordan Fernández, de 7 anys i Joaquima Jordan Fernández, de 5 anys, domiciliades al carrer Llibertat, 2.

El diagnòstic és de pronòstic reservat.

No hay comentarios: