domingo, 4 de octubre de 2020

Front, 20 de novembre de 1.936, pàg 2

 CORREU D'AVUI.

"Potser el camí caldrà regar amb roja sang de joventut", diu el nostre himne i així està succeint arreu d'Espanya. Eren aproximadament les vuit del matí del dia 13 del corrent quan han caigut aclivellats per la canalla feixista els companys Joaquim Trenchs i Josep Rubio. El primer ha deixat d'existir materialment; el segon potser no podrà agafar més el fusell per lluitar com havia fet fins ara contra la canalla feixista, a causa d'una ferida de certa importància.

Dos companys que eren dignes d'admirar per la seva valentia i la seva disciplina, que s'havien imposat, com també ens hem imposat tota la centúria de Terrassa comandada pel nostre volgut company Llovera.

En escriure aquestes ratlles encara corren les llàgrimes cara avall de tots nosaltres i aquestes llàgrimes plenes d'indignació clamen venjança pels dos companys caiguts i en aquestes hores de lluita a mort que estem sostenint contra la canalla feixista estic completament segur que cada un de nosaltres com a comunistes i com a milicians del P. O. U, M. sabrem venjar els dos companys caiguts i seguirem sempre endavant fins a vèncer o morir.

C. Borrull

Quicena, 14-11-36.

FESTIVALS BENÈFICS A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG

Avui aquest vespre, a les deu, el quartet Torres i la Rondalla Aragonesa, donaren un festival benèfic al Cafè Mundial, del carrer Topete.

Es de creure que aquesta festa es veurà força concorreguda, ja que les actuacions d'aquests abnegats conjunts han estat fins avui força celebrats especialment el darrer que tingué lloc a la Casa del Poble el proppassat dissabte, en el qual es recaptà la crescuda quantitat de 2.443 pessetes.

També demà a la nit, aquests mateixos elements oferiran un notable concert a la Cooperativa Els Amics, i probablement, diumenge que vé actuaran també a Matadepera.

GESTA LLOABLE.

El nostre conciutadà Jaume Meya, ha fet donació de la quantitat de cent pessetes, que Paula Gulibert i família, residents a Paris, li han enviat perquè en nom seu fos donada al nostre Hospital de Sang.

Es molt digne de lloança i de regraciar la gesta d’aquesta família, que tot i lluny de la nostra terra, tenen un record pels nostres ferits i ho demostren de la manera que els és possible fer-ho.

EL "BUREAU INTERNACIONAL" DE LES JOVENTUTS SOCIAUSTES REVOLUCIONARIES S'HA TRASLLADAT A ESPANYA.

El "Bureau Internacional" de les Joventuts Socialistes Revolucionàries l'òrgan central del qual estava a Oslo (Noruega), s'ha traslladat a Espanya.

Aquesta organització internacional està composta per les organitzacions següents: Joventut Comunista Ibérica (P. O. U. M.), d'Espanya; Joventut Laborista, d'Holanda; Joventut Socialista Obrera, d'Alemanya, i Joventut Maximalista, d'Itàlia. Dita organització manté a més, relacions amb les Joventuts Socialistes i Comunistes Independents de tot el món.

El Comitè executiu del "Bureau", està compost pels companys: Wilebaldo Solano    (Espanya), Martín Cúria (Itàlia), Hans Petersen (Alemanya) i Bob Smille (Anglaterra).

El trasllat del "Bureau Internacional" de les Joventuts Socialistes Revolucionàries a Barcelona, té en els actuals moments la màxima importància.

ANUNCI.

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia 4 del corrent mes de novembre, en relació amb les obres de construcció del ferm del carrer de la Unió, acordà el que segueix; imposar les contribucions especials a què fa referència el número 2 de l'article 316, en relació amb l'apartat b) del 332 de l'Estatut Municipal, en la quantia del 50 per cent del Pressupost d'ampliació de l'obra de conformitat amb la Regla tercera de l'article 355 de l'Estatut esmentat, aprovant els documents confeccionats per l'Arquitecte Municipal relacionats amb l'ampliació de les obres de ferms del carrer de la Unió, modificatius dels aprovats per la Comissió de Govern, en sessió celebrada el dia 12 del passat mes de febrer i determinats per l'art 357 del cos legal al·ludit, important el Pressupost total, confeccionat pel Tècnic esmentat, la quantitat de 18.990'26 pessetes i exposar al públic els documents de referència pel termini de quinze dies per tal que els propietaris beneficiats per les obres puguin formular les reclamacions que estimin pertinents.

La qual cosa es fa públic per a general coneixement dels interessats.

No hay comentarios: