miércoles, 21 de octubre de 2020

Front, 10 de desembre de 1.936, pàg 2

ADVERTIMENT.

No existint el perill imminent d'un bombardeig aeri en aquesta ciutat es fa avinent a tots els ciutadans que, a partir d'avui, funcionarà normalment la totalitat de la il·luminació pública.

RELACIÓ DE SERVEIS SANITARIS FACILITADA PER LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Colònia social antituberculosa de Torrebonica.

Segons comunicació del metge Director d'aquesta Colònia, Dr. Xalabarder, durant el passat mes de novembre han estat assistits en aquesta Colònia, cent quatre malalts, essent el nombre d'ingressats vuit i de sortits cinc, restant-ne noranta-nou en tractament.

Brigada Sanitària Municipal

En el passat mes de novembre aquesta Brigada ha, efectuat 4.381 serveis, consistents en: recollida i desinfecció de robes, neteja de quarterets i clavegueres, desinfecció d'escoles i cases desllogades, balneació pública, recollida de captaires a l'asil nocturn i varis viatges a pobles de la comarca per a col·laborar a la tasca sanitària dels funcionaris locals.

COM CALDRÀ COMPRAR EN EL MERCAT DEL TRIOMF (ST. PERE) EL PROPER DISSABTE.

La Direcció d'aquest Mercat, d'acord amb el Conseller-regidor de Proveïments, amb la bona intenció de solucionar en tot el possible el desgavell que ha vingut imperant en els mercats. degut a les anormals circumstàncies que travessem, ha  cregut oportú establir les següents normes d'ordenació:

Demà divendres, a l’Oficina de la Direcció del Mercat del Triomf presentant la Tarja de Comprador, seran facilitats números d'ordre, sense els quals no es podrà entrar a comprar.

Igualment serà necessària, per a poder marcar-la, la presentació de la Tarja per a les adquisicions de carn de moltó, vedella o porc, a l'objecte d'evitar els abusos que es cometien fins ara.

L'ordre d'entrada al Mercat queda establert com segueix:

Des del número 1 fins al 300, entraran de les 6 a dos quarts de set; del 301 al 600, de dos quarts de set a les set; del 601 al 900, de les set a dos quarts de vuit; l així successivament fins a les dotze hores.

En ésser dins el Mercat, no serà permès l'estacionar-se més de cinc persones a cada taula, la qual cosa permetrà que pugui circular-se àmpliament pels passadissos.

Els empleats faran complir estrictament aquesta disposició, que facilitarà la màxima rapidesa en les compres.

Cal que ningú no tingui cap preocupació per si li tocarà carn i porc, car aquesta serà repartida a prorrateig de manera que d'acord amb els números repartits, la mateixa quantitat tindran els qui entrin a primera hora, que els que entrin últimament.

Les anteriors normes han estat dictades i seran posades en pràctica, amb el bon anhel d'evitar les cues i també, el cas enutjós que alguns poguessin comprar de tot i d'altres ja no trobessin res, en qüestió de carns.

Aquesta Direcció, prega a tots els compradors d'aquest districte, vulguin adoptar-se a aquestes disposicions, les quals, portades o terme amb la més fidel interpretació, resultaran en benefici de tots.

DIVORCI.

Ahir en la Conselleria de Justícia es concedí divorci per mutu dissentiment a la parella Miquel Morales Campoy i Teresa Armengol Busquets.

REBAIXA EN LA QUOTA D'ENTRADA A SOCI AL CASINO DEL COMERÇ.

Per acord de la Junta Directiva de l'entitat, fins el 15 del corrent mes de desembre, queda rebaixada la quota d’entrada a soci, a 25 pessetes.

PROPER FESTIVAL A PROFIT DE LA CUINA POPULAR.

El proper dia 26 del corrent tindrà lloc a la Casa del Poble una vetllada a profit de la Cuina Popular, la qual anirà a càrrec del Grup Teatral de la Secció Artística de la Fraternitat Republicana i un prestigiós quartet. Dintre aquest mateix festival es farà un sorteig de diversos objectes, els quals seran recollits a les cases de comerç de la nostra ciutat en una visita que per aquest fi els serà efectuada i en la que la Comissió Organitzadora espera que seran ateses les seves pretensions vist el caire benèfic de la festa,

AUQUES SOBRE EL MOVIMENT.

Dintre breus dies es posaran a la venda unes auques dibuixades per Bon, titulades "L'auca de la lluita i del milicià" i "L'auca de Queipo del Llano".

Aquestes mateixes auques, en tamany multiplicat, seran fixades a les cartelleres.

NEUMÀTIC TROBAT.

En els baixos dc la Plaça del Mercat hi ha dipositat un neumàtic que fou trobat a la via pública. El qui acrediti ésser-ne el propietari podrà recollir-lo.

REUNIÓ DEL PLE DEL PARTIT PER DISSABTE A LA TARDA.

El proper dissabte dia 12; a les 4 de la tarda, es celebrarà una reunió del ple local del Partit, en el local social Joaquim Maurin, 40 (abans Font-VelIa), per tal de donar compte de les conclusions de la Conferència Sindical que el Partit celebrà el passat diumenge a Barcelona, i tractar altres importants assumptes.

Degut a la transcendència de la reunió es prega a tots els afiliats que per disciplina i pel bé de la revolució, hi assisteixin.

CORREU SETMANAL.

El proper dissabte, dia 12, a la matinada sortirà el, cotxe setmanal que fa el correu amb els nostres milicians destacats al front d'Aragó, Sector Quicena. Tots els familiars i amics dels milicians, podran entregar correspondència i paquets al local del Socors Roig del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 55, qualsevol dia de 6 a 8 del vespre.

ACCIDENT.

En el seu domicili, Major de Sant Pere, 7, ahir, tingué la desgràcia, de caure Esperança Sala, de 49 anys.

Portada al Dispensari Mèdic fou assistida de ferida contusa al palmell de la mà dreta.

ALS POSSEIDORS DE LA TARJA DE COMPRADOR.

Es recomana a tots els posseïdors de la Tarja de Comprador que tinguin tot l'interès de posar en les mateixes el seu nom i domicili, doncs d'aquesta forma es facilitarà, en cas de pèrdua, la devolució de la mateixa evitant-se que elements desaprensius s'aprofitin d'acumular targes que no són seves.

ATROPELLAMENT.

Avui, aquest matí, ha estat atropellada per un auto, la nena de 7 anys, Angeleta Tàpies.

Portada al Dispensari ha estat auxiliada d'excoriacions en la cama dreta i commoció general essent portada al seu domicili, carrer Marconi, 114.

MITING.

La Unió de Cooperadors de Terrassa organitza un míting d'orientació cooperativista per al proper divendres, dia 16 del corrent, al Teatre Alegria, en el que prendran part, entre altres, els companys oradors Ramon Mas, de la Unió de Rabassaires; Pere Lozano, de la F. A. I. i Josep Ardiaca, del P. S. U. C, i Miquel Mestre, President de la Federació Cooperativista Nacional.

No hay comentarios: