jueves, 8 de octubre de 2020

L’Acció, dimecres 25 de novembre de 1.936 pàg. 2

COMPTE AMB EL PARLAR.

Al departament de Guerra de la Junta de Seguretat ha imposat multes de 500 pessetes, a cinc veïnes d'aquesta ciutat per haver inferit injúries contra els camarades Durruti i els defensors de la Llibertat.

Aquestes penyores en fer-se efectives el seu import passarà íntegre a la subscripció pro víctimes del feixisme.

Aquest Departament fa avinent una vegada més a tots els ciutadans que s'abstinguin de fer manifestacions contra el règim, del contrari seran sancionats amb allò que les circumstàncies imposin.

EXPULSIÓ DE CAPTAÏRES.

Aquest matí han estat expulsats de la nostra ciutat, sis captaires, que procedents de Barcelona, durant tot el matí, s'havien dedicat a l’explotació dels sentiments caritatius dels nostres conciutadans.

El Departament de Guerra és qui ha portal a terme aquesta expulsió.

DISPENSARI MÈDIC.

Per haver caigut quan sortia de la fàbrica on treballa, ahir a la tarda, al Dispensari, curaren unes ferides a la cara i al nas, a la conciutadana, Pilar Jové, de 47 anys, domiciliada al carrer Salmerón.

També fou assistit el conciutadà, Emili Sales, de 45 anys, amb domicili a la carretera de Rellinars, 254, el qual presentava una ferida a la mà dreta, produïda per un cop de destral, ferida que es feu, mentre estava tallant llenya.

Aquest matí, també han curat el vailet de 7 anys, Pere Ubach, domiciliat al carrer Pitàgores, 49, el qual sofria una ferida tallant al peu, produïda per un vidre.

NOTA DE L'INSTITUT DE SEGON ENSENYAMENT.

Es fa avinent que resta obert un nou plaç de matrícula oficial per a tots els cursos fins el dia 30 de l'actual inclusivament. La matrícula s’efectuarà en les mateixes condicions anunciades anteriorment i tindrà solament caràcter provisional.

EI curs s'obrirà oficialment el dia 1er de desembre pròxim adaptant-se el pla d'estudis fixat a proposta del Consell de l'Escola Nova Unificada.

AVIS ALS ALUMNES DE L'I. DE 2ª ENSENYAMENT

Es notifica als alumnes Joan Cruz i Gaspar, Pere Martí i Soler, Josep Rosell i Adell, Francesc Vila Gibert, Vicenç Gonzalez Montes i Domènech Tomàs i Pérez, els quals els mancant alguns documents per a Completar llur matrícula, que deuran presentar els documents fins el dia 30 de l'actual a la Secretaria d'aquest centre de 10 a 12 del matí.

Llurs documents són, certificat de revacunació, partida de naixement i certificat del Sindicat al qual estan afiliats llurs pares especificant que són persones addictes al règim i jornal que com a treballador perceben.

EL FESTIVAL BENÉFIC DEL PROPER DIVENDRES AL TEATRE DEL POBLE.

Segueixen amb molt entusiasme els assaigs per part dels components de la secció artística de la nostra Casa del Poble, de la xistosíssima obra teatral que et proper divendres serà representada al Teatre del Poble, en funció de benefici a les milícies antifeixistes, i que porta per títol «Don Cuan Tanorio».

L'obra serà representada amb tots els detalls de vestuari i demés.

Garantim ja per endavant als nostres lectors que aquells que vulguin passar una estona divertida, poden acudir el divendres al Teatre Principal, on podran riure contemplant la paròdia del famós «Don Cuan Tanorio».

Es venen localitats numerades al preu de 1'25 pessetes, a la  taquilla del teatre.

CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

El Conseller Regidor d'Assistència Social assabenta a tots els ciutadans, que aquell que vulgui recollir a casa seva algun infant dels que venen a la nostra ciutat procedents del front de guerra propers a arribar, passin a sol·licitar-ho a l'esmentada Conselleria, instal·lada a l'Ajuntament, on se'ls atendrà tots els dies de 6 a 8 del vespre.

No hay comentarios: