lunes, 12 de octubre de 2020

Front, 1 de desembre de 1.936, pàg 2

EL SEGELL PRO SANITAT DE GUERRA.

Tots hem de desviure’ns per tal que els nostres lluitadors de l'avantguarda no els manqui res: abrigalls, lectures...

Hi ha encara unes altres necessitats, però. Hem de pensar que per a la nostra seguretat, molts germans nostres, allí en l'horitzó incandescent de metralla estan debategant per a allunyar el perill feixista.

Altres, que amb la seva sang estan ja treballant una història magnífica de les nostres llibertats. Per a aquests, avui fem aquesta crida a tots els ciutadans de Terrassa. Els hospitalitzats estan atesos convenientment, però hem de demostrar tots que amb el nostre òbol volem que gaudeixin d'uns serveis extraordinaris que solament pot proporcionar un poble que estima els seus defensors.

Ciutadans! Recordeu que el dolor xiscla en els llits de les clíniques, en els hospitals, en les llars. Cal que tots ajudem a eixugar els sofriments dels nostres milicians.

Fem-ho, no amb un gest de condescendència filantròpica, sinó amb la certesa d'un deure acomplert, un deure gran que ens exigeix la nostra consciència.

Precisament ara tenim una gran ocasió. La creació per part del Consell de Sanitat de Guerra d'un Segell de cost irrisori —cinc cèntims—, que bé podríem utilitzar en tots els afers comercials, correspondència, sobretot la destinada al front, que va lliure de franqueig.

El Consell Sanitari de Guerra d'acord amb la Conselleria local de Sanitat, ha atorgat el servei d'expendiment de dit Segell per a Terrassa i la seva comarca, a l’Agrupament Local de Boy Scouts de Catalunya, Milícies Catalanes, 41.

L'obra d'aquest Segell no l'havem d'acceptar solament, amb la complaença amb què es rebla, aquí com en altres països en èpoques de pau, destinada a beneficència.

Cal que sapiguem reconèixer que aquelles necessitats durant una contesa bèl·lica prenen formes més vigoroses, perfils més autèntics, més exigents...

El poble terrassenc, conscient de tots els seus deures sabrà respondre a aquesta crida que fem per els que sofreixen.

Ciutadans! Contribuïu, comprant el Segell pro Sanitat de Guerra.

UNIO COOPERADORS DE TERRASSA.

Aquesta entitat continua rebent diàriament moltíssimes adhesions per l'ingrés de socis. Per dintre breus dies s'està organitzant un gran acte d'afirmació cooperativista en el que hi prendran part valuosos elements de dintre el camp social i polític.

JUNTA DE SEGURETAT.

(Departament d'Investigació)

Aquest Departament té interès a fer remarcar que Teresa Llopart Casanyes, de la Plaça Progrés, 4, no és la persona penyorada, sinó que és una altra del mateix núm. i perquè consti així ho posem a coneixement de tots, quedant d'aquesta manera aclarida dita confusió.

FUNCIONAMENT DELS JUTJATS POPULARS.

En el Jutjat de Primera Instància s'ha complimentat una ordre de l'Audiència en la que s'informa al personal del funcionament dels Jutjats Populars del Partit.

ARRIBADA DE MILICIANS EN PERMIS.

A les tres d'aquesta matinada han arribat a la nostra ciutat la primera centúria de la Columna Macià Companys, terrassencs, tots els quals els han estat concedits vuit dies de permís.

DIVORCIS.

En la Conselleria de Justícia s'ha concedit divorci per mutu dissentiment a la parella de la nostra ciutat Jaume Ferrer Pi i Maria Gordi Duc.

També es concedí divorci per mutu dissentiment ais veïns d'Olesa Jaume Rius de la Chica i Emilia Rosas Batalla.

ASSISTITS AL DISPENSARI MÈDIC

El nen Enric Burrull, de 6 anys, domiciliat al carrer Topete, 171, ha estat assistit de probable fractura al colze dret, produïda en una caiguda a la via pública.

Sebastià Fresa Martínez, de 8 anys, amb domicili a Barcelona, també fou assistit per caiguda apreciant-se-li a la regió frontal ferides inciso-contuses.

AVIS AL PÚBLIC.

Es posa en coneixement de tots els ciutadans, que es posarà a la venda l'extintor (XUFF) per a tota classe d'incendis, del qual els vigilants tenen !'exclusiva. Preu: 6'85 ptes.

No hay comentarios: