domingo, 18 de octubre de 2020

L’Acció, dilluns 7 de desembre de 1.936 pàg. 2

TASCA REALITZADA FINS AVUI PER LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

La Comissió Municipal de Sanitat de Terrassa, en el breu temps de la seva actuació, ha creat el Certificat Mèdic Pre-Nupcial, el Segell Sanitari, una Biblioteca Circulant de Puericultura per a la dona, dos Dispensaris mèdics gratuïts D’Assistència infantil per els fills dels milicians i de les famílies refugiades, a càrrec dels metges especialistes, Dra. Teresa Bracons i Dr. Joan  Paulís i un Laboratori d'Eugenèsia i Biometria Obrera a càrrec del metge-sociòleg Dr. Paulís, ex-deixeble del Prof. Sir Francis Galton, fundador de la «Eugènics Education Society de Londres.

Així mateix s'han implantat a la nostra urbs les vacunacions antiràbiques, antidiftèrica i antitífica, amb l’intel·ligent col·laboració dels nous caps del Laboratori Municipal, Dr. Palet i Vallès.

Cal remarcar que tots ets companys que intervenen en aquesta tasca sanitària extraordinària encomanada per la Comissió Municipal amb el propòsit de viure amb tota la seva intensitat el ritme evolutiu del temps modern, ho fan amb el més absolut desinterès i com a provat afecte al seus conciutadans terrassencs.

GOS QUE MOSSEGA.

Antoni Hernández, de vuit anys domiciliat al carrer Blasco de Garay, 95, va rebre ahir una mossegada d’un gos al braç dret.

UNA RELLISCADA.          

També ahir va tenir la desgràcia de caure a la via pública Conxa Dinarés de 36 anys d'edat i que viu al carrer de l'Aurora, 8. Es va produir excoriacions a la mà dreta i al genoll esquerre.

CONSELLERIA MUNICIPAL D'ECONOMIA.

N de R. Atenent indicacions d’un membre de la Conselleria d'Economia de Terrassa, que ens invità a que les notes d'aquell departament les «publiquéssim tal com se’ns donin i sense tocar-les», a continuació inserim literalment i sense tocar-les les notes que ens han estat subministrades avui per aquella Conselleria:

«El Conseller d'Economia, posa en coneixement de tots els Comitès obrers que per el estat econòmic de la seva industria es veuen obligats a fer us del empresti  que concedeix la Generalitat de Catalunya per pagar els setmanals, la necessitat que tenen de portar abans del Dijous de cada setmana a les oficines de dita Conselleria la documentació que es requereix per sol·licitar els referits   emprèstits.  

Terrassa  7 Desembre 1.936»

«El Conseller Municipal d'Economia participa a tots els Industrials de la Fusta que necessitin proveir-se de autorització de dita autoritat per poder transportar Fusta fora de Terrassa, que passin per aquesta Conselleria, d'Indústria:

Terrassa  7 Desembre 1.936»

COMISSARIAT DE PROPAGANDA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Ahir es va repartir entre els assistents als establiments públics, Teatre del Poble,  Cinemes Alegria, Recreo, Rambla i Doré, Fraternitat Republicana i Camp d'Esports, la vibrant poesia  «No passaran» d'Apel·les Mestres, escrita amb motiu del perill imperialista de la gran guerra i que avui tornem a combatre.

L'edició d'aquest poema amb dos gravats ha anat a càrrec de la Conselleria  esmentada.

CONTRA ELS FAVORITISMES DELS VENEDORS.

Es fa avinent a tots els venedors dels nostres Mercadals, que la Conselleria de Proveïments està assabentada que alguns comerciants, guarden sota el taulell de les seves parades, diversos paquets de queviures que son entregats—més  tard—els seus antics clients.

Com sigui que això representa que no es té consideració a les persones que desprès de fer unes hores de cua es troben sense menjar, la Conselleria posa al coneixement dels venedors que s’actuarà de forma rigorosíssima contra els comerciants al·ludits.

No hay comentarios: