domingo, 11 de octubre de 2020

Front, 29 de novembre de 1.936, pàg 2

DE L'AGLOMERACIÓ DEL PASSAT DISSABTE AL MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA.

La Conselleria de Proveïments es prega fem constar la improcedència de l'aglomeració que es produí el dissabte passat a primeres hores del mati, en el Mercat.

Aquestes cues i aquest nerviosisme que s'apodera dels ciutadans —ens diuen— és del tot injustificat, doncs la manca de productes alimentaris és molt petita i està amb desproporció amb l'esverament que mostren alguns ciutadans per adquirir-ne.

Per demostrar-ho ens mostren unes dubtes que evidencien el que procedeix. Segons elles per l’octubre de l'any passat es sacrificà en bestiar llaner fins a 42.897 quilos i en l'octubre del present any es matà 45.276 quilos. En bestiar boví, 27.131 quilos l'any passat i en aquest any, el mateix mes, 38.889 quilos. En bestiar porcí, 63.317 quilos l'any passat i el present 72.677 quilos.

AVIS IMPORTANT

Junta de Seguretat (Departament de Defensa de Terrassa)

Aquest Departament, juntament amb la Conselleria de Proveïments, per tal d'evitar el problema de les "cues" ordeno als ciutadans s'abstinguin de formar-ne.

Pel mateix motiu es prohibeix terminantment per part dels comerciants s'abstinguin de tota classe de comentaris sobre si disposen o en disposaran de més o menys gèneres.

Existint en l’actualitat els professionalistes de les "cues", els uns per tal de sembrar alarmes i altres amb l'Intent de treure'n un profit econòmic, aquest Departament s'ha vist obligat a dictar aquesta disposició, esperant de tots els ciutadans complir-la i respectar-la degudament.

En el cas de no complir-se aquesta disposició, aquest Departament molt a contracor es veurà obligat a sancionar severament els infractors.

Terrassa, 28 de novembre de 1.936.

LA “SETMANA DE LA CREU ROJA".

Avui, primer dia de la “Setmana de la Creu Roja" podem informar ja al poble de Terrassa que el primer acte públic que es celebrarà serà el proper dimecres, dia 2 de desembre, al Teatre del Poble on pel "Grup Germanor", que gentilment s’ha ofert per col·laborar desinteressadament en la "Setmana de la Creu Roja", es posaran en escena dues obres teatrals, i com que l’entrada serà gratuïta, es sortejaran entre els assistents, un "corte" de vestit per a home, un abric també per a home, un de vestit per a dona i un altre d'abric també per a dona, tots d'immillorable qualitat.

Demà, possiblement, podrem donar nous detalls, d'aquest i dels altres actes que estan en programa per la present setmana, tots ells a benefici de la CREU ROJA local. Avui no podem ésser més explícits a causa de que no ens ha estat possible rebre més informació dels organitzadors, ja que l'intens treball que pesa sobre d'ells ha fet impossible que ens poguessin donar una referència més ampli.

Tot fa preveure, doncs, un formidable el considerar al poble de Terrassa tan bon dotat de sentiments nobles i generosos,

D’INTERES ALS JOVES QUE FAN LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

S’adverteix a tots els joves que venien fent la instrucció militar als camps de l’Harmonia i Pajarito, que demà hauran de presentar-se a les mateixes hores d'abans en el local del carrer Giner de los Ríos, 25 (abans Sant Genis) per a rebre la instrucció teòrica i fer exercicis de punteries.

ATROPELLAT PER UN AUTOMOBIL.

Dissabte a la tarda, a la carretera de Rellinars, el cotxe núm. 49691-B atropellà Jaume Bros, de 58 anys, casat, i domiciliat al carrer Transversal, 3.

Portat al Dispensari Mèdic amb el mateix auto, li foren apreciades ferides a l'occipital i forta commoció cerebral.

ASSISTITS AL DISPENSARI MÈDIC.

 Al Dispensari Mèdic foren assistits les següents persones d'accidents que sofriren entre ahir i abans d'ahir:

A Maria Moncamí, de 21 anys, habitant a la casa de camp Can Garrigosa, fou curada de cremades de segon grau al peu dret produïdes per aigua bullent.

A Josep Bonaire, del carrer Torrent, 1, d'una mossegada de gos a la cama dreta.

A Ignasi José, de 37 anys, domiciliat al carrer d'Autonomia, 158. de mossegada de gos també a la cama.

El Jutjat Municipal, a qui ha estat feta la denúncia d'aquestes mossegades de gos, ha ordenat la recollida dels mateixos per analitzar si presentaven símptomes de ràbia.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

Per ordre de la Junta de Seguretat, d'acord amb .Assistència Social, queda prohibit recollir el menjar a la Cuina Popular si no és el cap de família o bé la seva companya.

No hay comentarios: