martes, 13 de octubre de 2020

L’Acció, dijous 3 de desembre de 1.936 pàg. 1

NOTA DELS ORGANITZADORS DE LA SETMANA DE LA CREU ROJA.

Tal com era de preveure, la festa teatral que es celebrà ahir a la nit al Teatre del Poble a benefici de la «Creu Roja» local, resultà un èxit sense precedents, cosa que demostra una vegada més, que el nostre poble sap respondre, i es dona perfecte compte que d’aquesta manera ajuda a una obra tan humanitària com és la que porta a terme la «Creu Roja».

Obrí l’acte, el nostre volgut company el Dr. Joan Paulís, qui de la manera que ell sap fer-ho desglossà magníficament el tema prèviament anunciat. Ja no cal dir que fou ovacionadíssim a l’acabar la seva dissertació. Serveixin aquestes ratlles per agrair una volta més al Dr. Paulís, la desinteressada col·laboració que ens va oferir, donant així un interès més remarcable a la festa.

A continuació el «Grup Germanor» representà les dues obres programades. «Bruno el Tejedor» fou el drama que omplia la primera part. Després es presentà la coneguda obra de Joan Coca, «Gent d’Ara». Com que l’entrada era gratuïta, es sortejaren 4 magnífics «cortes», obsequi dels comitès de control de despatx de les cases «Astals, Autonell i Taló» i «Costa i Blasi», els quals varen ésser entregats als seus afortunats.

Com a final, tenim l’obligació d’agrair a tots els que ens ajudaren amb la seva assistència palesa l’alt esperit humanitari de que està dotat.

Per avui, hi ha anunciades dues sessions de cinema a l’Alegria.

Un dels actes importants a celebrar, és la funció de teatre del Poble, on es representarà per l’aplaudit elenc artístic de la Fraternitat Republicana, el formidable drama de Santiago Rossinyol, LA MARE. Per a localitats poden adquirir-se al mateix Teatre, a la Fraternitat Republicana i a la «Creu Roja» Arquímedes, 263.

Per a diumenge, hi ha anunciat un interessant partit d’Hockey i una audició de sardanes al Parc Municipal, amb la col·laboració de la Banda Municipal i l’esbart dansaire de la Joventut Terrassenca. Oportunament donarem més detalls d’aquests i altres festivals que es celebraran amb motiu de la «Setmana de la Creu Roja».

UNIÓ DE COOPERADORS DE TERRASSA.

Es convida a tots els companys de la barriada de Can Aurell, a la reunió preparatòria que per a instal·lar-hi una nova Sucursal, tindrà lloc a l’estatge de la Nova Paloma, demà divendres dia 4, a les nou de la vetlla.

UNIÓ DE COOPERADORS DE TERRASSA.

Assabenta a tots els seus simpatitzants que està portant a cap activíssimes gestions per tal de instal·lar dins la millor brevetat, una Sucursal al carrer Galvany (Can Aurell) i un altre al carrer Enric Fontbernat (abans Sant Francesc).

REAPARICIÓ DE LA NOTABLE ORQUESTRINA KATALANS JAZZ.

En el ball que el proper dissabte es celebrarà a Fraternitat Republicana, en homenatge als companys components de la primera centúria de la columna Macià-Companys, hi actuarà el conjunt orquestral de la «Katalan's Jazz», doncs els amics, d'aquesta orquestrina han aconseguit l’oportuna autorització, per tal de poder actuar novament tots Junts.

ASSISTITS AL DISPENSARI .

Per haver sofert una caiguda a la via pública, ahir vespre curaren al Dispensari, Joan Ullés, de 16 anys. domiciliat al carrer Pedrell, 26. Sofria una ferida incisa al cap.

També de resultes d'una caiguda assistiren el nen de 4 anys Joan Circuna, domiciliat ai carrer Darrera Central, 21. Presentava una ferida incisa a la regió parietal.

L'ENLLUMENAT DELS COMERÇOS.

La Presidència del Consell Municipal, ordena a tots els establiments de la nostra ciutat que tinguin llums elèctriques que donen al carrer es serveixin encendre'ls cada dia, fins a les 10 del vespre amb el ben entès que els que no complimentin aquesta Ordre seran sancionats.

No hay comentarios: