jueves, 1 de octubre de 2020

L’Acció, dimarts 17 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

OBJECTES QUE PODEN RECUPERAR-SE.

A la Direcció del Mercadal de l’Independència, es troben dipositats els següents objectes: Un moneder, una bufanda i un paraigües, que seran entregats a aquelles persones que acreditin ésser-ne propietaris.

PENYORA I INCAUTACIÓ DE GÈNERE.

La venedora del Mercadal de l'Independència, Anna Catagia Serra, de Viladecavalls, per vendre les mongetes a un preu superior al de taxa, li han estat incautats i portals a la Cuina Popular, els seus gèneres comunicant-se-li que en cas de reincidència, perdrà els drets del lloc de venedor de dit Mercat.

La Conselleria Municipal de Proveïments fa públic que està disposada a actuar amb la màxima energia en casos d'aquesta naturalesa.

EL SUBSIDI ALS MILICIANS DE LA COLUMNA PIRENENCA.

Demà de 10 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda, a l'estatge de la Junta de Seguretat (antic edifici del Jutjat de 1.ª Instància) es farà efectiu el Subsidi de la primera quinzena de servei, a les persones autoritzades dels companys adscrits a les Milícies Pirinenques.

NO S’HAN DE FER CUES.

Assabenta la Conselleria de Proveïments que en els moments actuals no hi ha res que justifiqui la formació d'aquestes cues interminables davant els establiments de venda, i per tant, que no està disposada a què es produeixin alteracions d'ordre públic motivades per certa classe de gent que d'una manera premeditada, cerquen implantar la desmoralització del moment revolucionari que estem vivint.

ORDRES SERIOSES PER A EVITAR L'ACAPARAMENT DE GÈNERES.

La Conselleria Municipal de Proveïments posa a coneixement dels ciutadans terrassencs que a partir d'avui dimarts, seran efectuats registres domiciliaris, a la fi d'evitar l'acaparament d'articles alimentaris, que persones poc escrupoloses porten a terme, malgrat les ordres fetes públiques.

A la casa que els siguin trobats més gèneres dels que necessiten es procedirà a la seva incautació i a més se'ls imposarà una multa.

VINT-I-UN MILICIANS DEL P. O. U. M. EN UN DIFÍCIL TRANZIT.

Noticies arribades del front de Madrid i aparegudes d'una manera particular en un diari local diuen que 170 milicians de la columna Maurin, entre els quals n'hi ha 21 de Terrassa, adscrits a les milícies del P. O. U. M., estan pendents de procés, pel motiu de que, després d'un atac sostingut hagueren de retirar-se de les posicions, i poc després els vingueren uns quefers i al·legant la falta de valor dels retirats, procediren a la seva detenció.

Desitgem vivament que no succeeixi res de mal als milicians que es troben en aquest crític trànsit, motivat, segons la informació al·ludida, per la seva poca experiència i pocs anys.

D'INTERÉS ALS AFECTATS PER LA MOBILITZACIÓ GENERAL.

Tots els individus allistats per a una possible mobilització, compresos entre els 18 i 40 anys inclusiu, que tinguin algun defecte físic per al·legar, se’ls adverteix que demà és l’últim dia de reconeixement.

Les hores de reconeixement són les de costum, o sigui de 12 a 2 al Dispensari Mèdic Municipal.

ELS AFICIONATS TEATRALS DE LA NOSTRA CASA DEL POBLE, ORGANITZEN ALTRA FESTA BENÉFICA.

Per el dia 27 de l'actual mes de Novembre, els aficionats a l'art de Talia, de la secció artística de Fraternitat Republicana, han organitzat un extraordinari festival a profit de les milícies, que tindrà lloc al Teatre del Poble.

Se'ns diu que serà representada amb tots els detalls i corresponent vestuari, la paròdia de «Don Juan Tenorio», coneguda per «El Llambrocs».

Ben aviat començaran a vendre's localitats per a aquesta representació.

No hay comentarios: