jueves, 15 de octubre de 2020

L’Acció, divendres 4 de desembre de 1.936 pàg. 2

UNA BIBLIOTECA CIRCULANT PER LA DONA.

La Comissió Municipal de Sanitat, d'acord amb l'Escola Ambulant de Puericultura de la nostra ciutat, ha inaugurat una Biblioteca Circulant de Puericultura per a la dona, en la qual hi figuren llibres escollits, que tracten de la dita matèria, originals dels eminents metges especialistes en malalties de la infància: Doctors Roig i Raventós, Roca Puig, Godall, Moragues, Martínez Vargas, Nubiola, Cervera, Pi Sunyer Bayo, Berlowitz, Paulís, Torres Umaya, Aiguader Miró i altres.

Les companyes que desitgin adquirir una superior cultura en l’art i en la ciència de criar els nadons, poden sol·licitar en qualitat de préstec durant vuit dies, qualsevol de les obres dels esmentats tractadistes, mitjançant un rebut que els serà lliurat a les oficines de la Comissió Municipal de Sanitat, carrer de Juan Pomés número 20, tots els dies feiners de 10 a  1, i de 4 a 8.

EL PLE MUNICIPAL D'AHIR.

Anit passada, tal corn estava anunciat s'ha celebrat el Ple Municipal ordinari, que com de costum en els anteriors, ha durat fins altes hores de la matinada: les 3. Demà publicarem la ressenya.

SETMANA DE LA CREU ROJA.

Formant part dels actes amb motiu de la «Setmana de la Creu Roja», demà a la nit, tindrà lloc al Casino del Comerç una interessant vetllada, amb la col·laboració de la Banda Municipal, la Rondalla del Centre Aragonés i el Quartel Vocal Torres, Durant el transcurs de la festa seran sortejats entre els assistents uns valuosos premis, obsequis de diferents comitès de control i comerciants de la localitat.

Organitzat pel Foment de la Sardana i Bella Jovença (de Joventut Terrassenca) amb col·laboració de la Banda Municipal, es celebrarà al Parc Municipal, el vinent diumenge dia 6 del present a les 10 del mati un interesant festival benèfic.

CREACIÓ DE LA TARJA DE COMPRADOR.

El Comitè de Proveïments de la nostra ciutat, per tal de remeiar el desagradable espectacle que es desenrotllà el passat dissabte al Mercat de la Independència, ha creat la Tarja del Comprador.

Aquesta tarja és passada a tots els domicilis de Terrassa. El repartiment serà fet pels vigilants.

La persona que no presenti la corresponent tarja, no podrà entrar en els nostres Mercats.

NOTA DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES.

Es fa avinent a totes aquelles persones que han adquirit patates de llavor al Sindicat, i no les destinin al fi a que estan disposades, que seran sancionats amb les mesures que es cregui convenient.

NENES INTOXICADES PER LES EMANACIONS TÓXIQUES D'UN BRASSER.

De resultes d'una forta intoxicació d’òxid carbònic d'un braser de casa, ahir curaren al Dispensari, les germanetes Petra i Joaquima Jordan, de 7 i 5 anys respectivament domiciliades al carrer Llibertat, 2.

Les dues nenes després d'assistides ingressaren a l’Hospital.

ELS MENUTS HAN D'ÉSSER VIGILATS.

AI Dispensari Mèdic, curaren el nen de 19 mesos, Josep Pla í Ballet, domiciliat al carrer Salvador Busquets, 4, el qual havia caigut a l'interior d'un cubell, en el qual hi havia aigua, presentant símptomes d’asfíxia.

NOTA DEL COMITÉ LOCAL DE LA CREU ROJA.

Es posa en coneixement del públic que al nostre local, Arquímedes 263, tel. 1441, s'admeten tota classe d'obsequis per a ésser sortejats durant el festival de dissabte a la nit.

L'ENTRADA I LA SORTIDA DEL MERCADAL DE L’INDEPENDÈNCIA.

La Conselleria Municipal de Proveïments posa en coneixement del públic en general que a partir de demà, dia 5, l'entrada al Mercadal de la Independència s'efectuarà per les portes següents: Rabal de Fermí Galán, Manuel Azaña i Porta del Peix. I la sortida s'efectuarà pel portal de la Rambla.

Les dues portes del lloc de venda de fruita romandran tancades.

No hay comentarios: