martes, 27 de octubre de 2020

L’Acció, dimecres 16 de desembre de 1.936 pàg. 2

OBERTURA DE NOVES SUCURSALS DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

La Unió de Cooperadors anuncia la obertura de les Sucursals núm. 9, a la barriada de Can Aurell, núm 10, al carrer Enric Fontbernat, núm 11, al carrer Bartrina, per a propera data i estant gestionant l’obertura núm 12 al Pla de l’Ametllera i núm 13 a la carretera de Rubí.

HAN ESTAT POSATS A LA CIRCULACIÓ ELS BITLLETS DE CINC PESSETES EMESOS PEL GOVERN DE LA GENERALITAT.

Ahir, la Tresoreria de la Generalitat, posa en circulació els bitllets de 5 pessetes emesos pel Govern de Catalunya.

La característica d'aquests bitllets es la següent:

A la cara del davant hi ha una inscripció que diu que la Tresoreria de la Generalitat reconeix a favor del portador la quantitat de 5 pessetes en virtut del Decret de la Conselleria de Finances del 21 de setembre d’enguany. Venen després les signatures de l’Interventor General, Joaquim Bosc, del Conseller de Finances, Joan Tarradellas i el Tresorer, la signatura del qual es il·legible.

Al dors hi ha un dibuix al boix amb una al·legoria sobre el treballador de la ciutat i el del camp. Hi ha també, el text de l’Article quart del Decret esmentat.

Al contrallum s’hi veu una filigrana amb la reproducció d’una testa escultòrica clàssica.

Els bitllets són d’un color marró clar tirant a palla, i han estat impresos als tallers gràfics Oliva de Vilanova.

Porten data del 25 de setembre d’enguany.

Els de 2’50 i 10 pessetes seran posats en circulació d’ací a pocs dies.

SUSPENSIÓ D’INCORPORACIÓ DE LA LLEVA DE 1.936.

Nota de la Presidència de la Junta delegada de Defensa:

«Queda en suspens fins a nova ordre, la concentració de reclutes, primer meitat, contingent de la lleva del 1.936, disposat per ordre circular del 4 de l’actual ─ Madrid, 14 de desembre del 1.936».

CITACIÓ DE L’ALCALDIA.

Es cita a Antoni González Giménez, per a que es presenti amb tota urgència al Negociat d’Estadística d’aquest Ajuntament per tal d’assabentar-lo d’un assumpte que l’interessa

EL SEGELL TERRASSENC DE SANITAT.

La Comissió Municipal ha posat a la venda un artístic segell al preu de deu cèntims perquè serveixi d’ajut a la tasca sanitària que realitza la nostra ciutat. Aquest atractiu segell, obra artística del nostre compatrici Josep Rigol, es facilita als establiments i particulars que es desitgin cooperar a l’obra de la Comissió Municipal de Sanitat; en talonaris de vint-i-cinc fulls al preu de vint-i-cinc pessetes.

CANVI DE LOCAL.

La Cambra Oficial de Comerç i Indústria d’aquesta ciutat, notifica a tots els seus electors i públic en general que a partir d’aquesta data han quedat establertes les seves oficines al Raval de Fermí Galan, 20, primer pis, (edifici de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis), les quals a les hores de costum estaran obertes al públic.

UNS DONATIUS DIGNES D’ELOGI.

La Comissió de Sanitat ha rebut del Banc Comercial de Terrassa i destinades al Sanatori Mèdic i Quirúrgic, la quantitat de 900 pessetes, a més de cent aplicades al Segell terrassenc de Sanitat.

També el personal del dit establiment bancari, ha volgut col·laborar a una obra tan lloable, i després d’una subscripció feta entre ells, s’ha recollit la quantitat de 412’50 pessetes que es destinen també al Sanatori Mèdic i 350 per el Segell.

La Comissió de Sanitat fa constar el seu profund agraïment.

No hay comentarios: