sábado, 10 de octubre de 2020

Front, 28 de novembre de 1.936, pàg 2

NOTA IMPORTANT DEL CONSELLER DE TREBALL.

Aprofito la generosa hospitalitat de les columnes d'aquest diari per donar les més expressives gràcies a totes aquelles persones camarades i entitats obreres i polítiques, que s'han interessat per la vida, del meu estimat Avenir. — Espartacus

SARDANES SUSPESES.

El "Foment de la Sardana" d'aquesta ciutat, per causes alienes a la seva voluntat, ha suspès l’audició de sardanes que a benefici dels Hospitals de Sang, havia de celebrar, demà diumenge.

ASSISTIT PER MOSSEGADA DE GOS.

En el Dispensari Mèdic Municipal ha estat assistit el noi de deu anys, Francesc Valls, domiciliat al Passeig 22.de Juliol; 20, d'una ferida a la regió esquerra que li produí un gos, d'una mossegada, mentre jugava a la via pública ahir a les cinc de la .tarda.

El gos ha estat fet recollir per analitzar si presentava símptomes de ràbia.

D'INTERES ALS JOVES QUE FAN LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

S'adverteix a tots els joves que venien fent la instrucció militar en els camps de l’Harmonia i Pajarito, que a partir de dimarts hauran de presentar-se a les mateixes hores d'abans, fins a nou avis, en el local del carrer Giner de los Ríos, 25 (abans Sant Genis), per a rebre la instrucció teòrica i fer exercicis de punteries.

DELEGACIO DEL COMISSARIAT DE LA VIVENDA.

Es recorda novament a tots els propietaris i administradors de finques urbanes i en absència d'elIs als llogaters, l'ineludible obligació, de registrar tots els contractes d'arrendament de llurs finques, segons disposició de l’art.10, apartats a) i b) del Decret de creació del Comissariat de la Vivenda. Els que es trobin sense contracte, portaran les dades corresponents per donar compliment a l'exposat.

Pròxim a finir el termini assenyalat per la confecció, d'aquest cens, s'adverteix a tots els afectats, que transcorregut el vinent dia 5 de desembre, seran penyorats tots els que hagin deixat de donar compliment a aquesta, ordre.

EXEMPLE DIGNE D'IMITAR.

A la Conselleria d'Assistència Social ha estat rebuda, amb fins benèfics, la quantitat de 192'25 pessetes, producte d'una recapta que s'ha fet entre els escolars de l'Acadèmia Ballester.

UNA GESTA DIGNA D'ESSER IMITADA.

Amb motiu de la Diada de l'Estalvi, la Junta de Govern de la Caixa d'Estalvi de la nostra ciutat va acordar subvencionar al Consell Municipal amb destí a la Biblioteca Popular, amb la quantitat de 4 mil pessetes.

La Conselleria de Cultura i la Comissió agraeixen públicament aquesta gesta que tan bé diu a favor dels dirigents de la nostra primera institució d'estalvi popular.

AVIS ALS VEÏNS QUE DISPOSIN DE SOTERRANIS.

La Junta de Defensa de Terrassa requereix dels propietaris i en lloc d'ells de tots els veïns d'aquesta ciutat, perquè en el terme de 48 hores comuniquin a aquesta Junta els soterranis de què disposin, amb l'amplada, llargada i l’alçada mètrica.

Aquests detalls hauran d'ésser lliurats amb tota urgència al Departament de Guerra.

SETMANA DE LA CREU ROJA.

Durant la propera setmana, Setmana de la Creu Roja, per facilitar al poble de Terrassa el seu ajut a tan humanitària Institució es posaran a la venda per Bars, Estancs, Botigues. Tallers, Fàbriques, Oficines, etc, uns segells especialment editats i degudament autoritzats que podran adquirir-se al preu de deu cèntims cada un i el de 5 pessetes i deu pessetes, cada tiquet de 50 i de 100 segells respectivament.

Tots els establiments, entitats polítiques, organitzacions sindicals, comerços, tallers, fàbriques i oficines que per algun descuit involuntari dels organitzadors, que no dubtem sabran perdonar, no hagin rebut directament la invitació de sol·licitar tiquets de segells, així com tots els particulars que els desitgi són pregats de comunicar-ho, per qualsevol mitjà, a les oficines del Comitè Local de la CREU ROJA, Arquímedes; 203; Tel. 1441, on s'atendrà degudament el seu generós interès, trametem-les-hi seguidament el número de tiquets que sol·licitin

Per altra part, segons informes que hem pogut recollir, és de preveure, un gran èxit en tots els octes i recaptes que s'organitzen, i alguns ja anunciats públicament, per la propera Setmana de la Creu Roja, a jutjar pel gran nombre de sol·licituds de segells i d'adhesions rebudes i de persones que han mostrat el seu interès per assabentar-se de detalls dels actes que s'organitzen.

No cal dir com ens satisfà i ha de satisfer a tothom aquesta mostra dels oïts sentiments humanitaris i generosos de què està dotat aquest poble de Terrassa en protegir i ajudar a tan sacrificada i altruista institució com la de la Creu Roja.

No hay comentarios: