sábado, 31 de octubre de 2020

L’Acció, divendres 18 de desembre de 1.936 pàg. 2

EL DIA DEL NEN.

En els primers dies del passat gener; en època difícil per a la causa de la Llibertat, Pro-Infància Obrera organitzat amb gran èxit una festa simpàtica: «La diada del nen» destinada a proporcionar uns moments de joia als fills dels empresonats i dels caiguts en la lluita entaulada en octubre del 34 a Catalunya i Astúries.

Aquest any, amb més motiu hom ha de ter aquesta festa. Tenim a Barcelona molts infants refugiats de tots els pobles de la Península. Aquests nens que han vingut a nosaltres confiant a les nostres mans tot llur destí, han vist els horrors de la guerra i en porten l'espant retratat als seus ulls, que ens demanen amor i comprensió. En veure's, recordem una frase de Zinoviev pronunciada en els moments tràgics de la revolució russa: «Que s'enfonsi tot, però que es salvin els infants.»

Aquest crit se’l fa seu Pro Infància Obrera: Que es salvin els fills dels que lluiten per la Llibertat. Construirem per a ells una societat millor, però mentrestant, salvem-ne la tendra il·lusió en l’esdevenidor que els estem preparant.

Per a repartir en el gran festival que hom organitza, serviu-vos trametre a Pro Infància Obrera.

Alt de Sant Pere, 27, objectes que afalaguin la vida dels menuts, joguines, llibres de contes, llaminadures i altres obsequis que els portin l’alegria que tant enyoren els petits que es troben lluny de la seva llar desfeta pel feixisme.

COMPTE AMB ELS VIDRES!

El noiet de 5 anys, Josep Arnaus Badiella, que viu al carrer Joan Pomés 6, va personar-se ahir al Dispensari Mèdic Municipal, a tres quarts de tres de la tarda, per tal que li assistissin una ferida que presentava, incisa contusa, a la cara interna del terç inferior avant braç esquerre.

Segons contà el referit noiet, va produint-se la mencionada lesió en tallar-se amb un vidre, al seu domicili.

UN NOI QUE CAU.

El noi de 14 anys Jesús Martínez, que viu al Carrer Marconi, 67, es produí ferida contusa al genoll esquerre en caure a la via pública.

Personal al Dispensari Mèdic. El metge de torn va assistir-lo convenientment, podent retornar després al seu esmentat domicili.

UNA DESGRÂCIA AL TREN DEL NORD.

Aquest matí, ha estat traslladat al Centre Mèdic, Salvador Clavero, de 35 anys d’edat obrer de les brigades que treballen a la via del Nord, prop de Viladecavalls, en les operacions d’arranjament de la mateixa.

Mentre estava treballant en el lloc referit, ha passat un tren de mercaderies i just el moment que passava un dels vagons per davant al Clavero, una de les rodes del vagó s’ha després de l’eix tocant a Salvador Clavero, produint-li fractura nassal, i una ferida incisa-contusa en la regió occipital.

Ha estat traslladat al seu domicili de Barcelona carrer Lluis Pellicer 125.

A TOTS ELS AJUNTAMENTS DE CATALUNYA.

El Consell de Sanitat de Guerra prega a tots els Ajuntaments i Comitès de Catalunya que vulguin propaganda sanitària, que passin a recollir-la personalment i degudament documentats a les Oficines d’Informació i Propaganda de l’esmentat Consell, Avinguda 14 d’Abril, 401, 1r., on els seran lliurats els cartells i opuscles que es divulguen des de la dita Secció.

No hay comentarios: