miércoles, 21 de octubre de 2020

Front, 11 de desembre de 1.936, pàg 2

MARTÍ BARRERA I RUIZ PONSETÍ, A LA NOSTRA CIUTAT.

Aquest matí han estat a la nostra ciutat, els camarades Martí Barrera i Estanislau Ruiz Ponsetí, del Consell d'Economia de Catalunya. Han visitat l'Escola d’Arts i Oficis, on han estat rebuts pel Claustre de Professors i el Taller Col·lectivitzats de Fusters. Els han acompanyat en la visita el President del Consell Municipal, Jaume Figueres i els Consellers Regidors, Miquel Palet i Facund Machirand. Els visitants han sortit molt ben impressionats de les visites, especialment del Taller dels fusters, per la seva importància i perfecta instal·lació.

DE MOLT INTERES PER ALS PARES ADOPTANTS.

Per tal de parlar i prendre acords sobre el Decret de la Conselleria de Justícia de la Generalitat sobre la regulació dels Drets de Pàtria-Potestat dels pares adoptants, el proper diumenge, dia 13, a les tres de la tarda tindrà lloc una reunió a la Casa del Poble, en la què hi assistiran representants de diverses poblacions de la nostra terra.

PARTIDA DE MILICIANS DE LA C. N. T.

Ahir a les quatre de la tarda marxaren un grup de milicians de la C. N. T. pertanyents a la columna "Roja i Negra", que actua en el front d'Osca, els quals es trobaven a lo nostra ciutat amb alguns dies de permís.

PRÀCTIQUES D'INSTALACIÓ.

Es gairebé segur, que el proper dimarts, tots els joves mobilitzats que es troben al quarter de l'edifici dels ex-Escolapis, efectuaran unes pràctiques d'instrucció militar i marxes en els terrenys de Can Feu, de la veïna ciutat de Sabadell.

LA TARJA DE COMPRADOR.

Es recomana a tots els posseïdors de la Tarja de Comprador, tinguin l’interès de posar en les mateixes el seu nom i domicili, doncs, d'aquesta forma es facilitarà, en cas de pèrdua, la devolució de la mateixa, evitant-se que elements desaprensius s'aprofitin per aquesta circumstància, d'acumular targes que no són seves.

EL PES DEL PA.

La Conselleria de Proveïments, degut a les moltes queixes que es venen denunciant per lo falta de pes en el pa i considerant que no és just ni humà especular amb el poble en general i considerant també que en aquests moments el posar obstacles per la bona marxa del proveïment de la ciutat és contreure la màxima responsabilitat davant tot el poble antifeixista, ordena als Comitès de Control que es limitin a complir l'establert per els mateixos, o sigui, que cada pesada tingui el pes que li correspon. Ni més ni menys.

De no ésser així, en respondran els Comitès de Control afectats.

EL PRESIDENT DEL CONSELL MUNICIPAL VISITA AHIR LA CASERNA DEL CARRER DEL COL·LEGI.

Ahir a la tarda, en Jaume Figueres, president del Consell Municipal efectuà una detallada visita al quarter que s'ha instal·lat en ´’edifici dels ex-Escolapis.

El President, que ha estat complimentat pels alts caps de la caserna, s'ha mostrat molt satisfet pel resultat d'aquesta visita.

CONFERÈNCIA INTERESSANT.

Demà a les deu del matí, el company, Eduard Ballbé, de la Comissió d'Economia, del Consell Municipal d'aquesta ciutat, dissertarà, en el local de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.), Milícies Catalanes, 48, sobre el tema "Bases sobre les que hauria de recolzar-se la nova economia".

Donada la competència que sobre aquest tema posseeix aquest jove conferenciant aquesta dissertació promet ésser molt interessant.

CITACIÓ.

Es cita a Antoni Gonzalez Giménez perquè es presenti amb tota urgència el Negociat d'Estadística d'aquest Ajuntament per tal d'assabentar-la d'un assumpte que li interessa.

NOTA DE LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Aquesta Comissió de Sanitat assabenta a tots els menesterosos que utilitzen les receptes de Beneficència, que poden anar a la Farmàcia que més els plagui.

CONFERÈNCIA DE CULTURA SANITÀRIA MILITAR.

D'acord amb els Caps Militars del primer Batalló del primer Regiment d'Infanteria de guarnició a la nostra ciutat i dels instructors dels reclutes, el Dr. Carles Maturana Vargas, Capità Metge de Sanitat Militar, començarà el diumenge, dia 20, a les onze del matí al Teatre Alegria, una sèrie de Conferències pels soldats i reclutes, dissertant sobre el tema; "Nocions Mèdic sanitàries en campanya.

UN CONCERT BENÈFIC PER DIUMENGE AL MATÍ.

El Sindicat d'Espectacles Públics (Secció de Professors d'Orquestra) està portant a terme els darrers assaigs per celebrar diumenge al matí un magne concert a profit de la Cuina Popular.

El programa constarà de tres parts, les quals aniran a càrrec d'Orquestra de Corda, Cobla i Orquestra Simfònica en cada una d'elles.

Aquestes agrupacions musicals estaran compostes única i exclusivament de músics terrassencs, àdhuc els directors.

No hay comentarios: