viernes, 9 de octubre de 2020

L’Acció, dijous 26 de novembre de 1.936 pàg. 2

DURANT LA PROPERA SETMANA ES CELEBRARAN DIVERSES FESTES A BENEFICI DE LA CREU ROJA.

Abans d'ahir al vespre, es celebrarà al despatx de l’alcaldia una reunió en la qual hi assistiren, a més d'una representació del Departament de Sanitat, uns representants de la Creu Roja Local, altres del Comitè Econòmic de Cinema i també els de la premsa.

El motiu de la reunió era per tal de tractar de l’organització, d’una setmana benèfica a profit de la Creu Roja.

S’organitzaran diverses festes, com també sessions de cinema, espectacles i altres coses, que ja posarem en coneixement dels nostres lectors a mida que els treballs d’organització vagin concretant allò que es farà.

Es molt possible que la setmana a benefici de la Creu Roja, comenci el proper dilluns i acabi el diumenge, dia 6 de desembre.

VENDA ESPECIAL DE BACALLÀ REMULLAT ALS OBRERS.

A partir del dia 27 pròxim, la venda del bacallà remullat, s'efectuarà en dos quioscos del Mercadal de la Independència, els quals obriran de 9 a 11 del matí, servint al públic que prèviament deurà exhibir un justificant del delegat o comitè de fàbrica, que acrediti l'impossibilitat de concórrer al Mercadal a les hores normals; de dits justificants, se'n farà càrrec el concessionari del lloc determinat per a la venda que entregarà a la Direcció del Mercadal, els quals seran retornats als delegats de les fàbriques o persona autoritzada.

Aquella limitació no afecta per res als demés concessionaris de venda de dit gènere, que continuaran oberts a les hores de costum.

NOTA DEL CONSELL EXECUTIU DE L’UNIÓ DE COOPERADORS DE TERRASSA.

Aquest Organisme, sortint al pas de versions incontrolades a fi d’evitar abusos que cal tallar enèrgicament, requereix tots els seus afiliats l'exacte compliment dels Estatuts, abstenint-se totalment d'adquirir en altres llocs, aquells articles que els són subministrats a les respectives sucursals.

Els contraventors d'aquesta disposició seran severament sancionats pel Consell, sense que això pugui eximir-los de què es gestioni dels Organismes pertinents, els registres domiciliaris que es considerin necessaris.

D'INTERES PELS JOVES PERTANYENTS A LA LLEVA DE L'ANY 1.936.

Tots els components de la lleva de l'any 1.936, han de passar per l’Oficina Militar del nostre Ajuntament, instal·lada al pis superior on se'ls posarà en coneixement l'arma on han estat destinats.

Aquella Oficina està oberta de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 del vespre.

EL NOSTRE MÉS EMOCIONAT CONDOL.

Als 14 anys d'edat, l’edat puixant i daurada, ha mort el noi Avenir Puig i Gabriel, fill del nostre estimat camarada, col·laborador d'aquest diari i conseller regidor de Treball. n'Espartacus Puig.

El sepeli del cadàver de l'infortunat Avenir, tindrà lloc demà divendres, a les 3 de la tarda, des de la casa mortuòria, carrer Blasco de Garay, 149.

L'assistència a aquesta pública manifestació de condol serà un acte altruista que agrairan des del fons dels seus cors, els pares i els familiars del finat.

La terra sigui lleugera a l'esperit de n'Avenir Puig i Gabriel.

PARTIDA DE MILICIANS DE LA C. N. T.

Aquest mati, prop de les deu han sortit d'enfront del local de la C N. T., 250 milicians de la Columna dels 16 mil homes els quals havien vingut a Terrassa per disfrutar d'uns dies de repòs.

Han estat acomiadats pels familiars llurs i moltes d'altres persones que els han testimoniat la seva estima, encoratjant-los en aquesta lluita a mort contra el feixisme.

NOTA DEL DEPARTAMENT DE PROVEÏMENTS.

Preus amb què hauran de regir-se tots els venedors de vianda cuita de la nostra ciutat.

Mongeta filaire,        0’50 ptes. Lliura

          del carai        0’50           

Guixes                       0’30           

Pèsols                       0’30           

Cigrons                     0’30           

Mongeta careta        0’55           

Llenties                     0’30           

Fabes                        0’30           

La patata vella, l’hauran de vendre a 0’45 pessetes el quilo.

No hay comentarios: