martes, 6 de octubre de 2020

Vida Nueva, 21 de noviembre de 1.936, pág. 3

EL SENTIMIENTO UNÁNIME POR LA MUERTE DEL GLORIOSO PALADÍN DE LA REVOLUCIÓN, CAMARADA DURRUTI.

En el día de hoy, han sido cursados los siguientes telegramas:

Consell Municipal a Comitè Regional C. N. T.

Caigut en la lluita contra els criminals feixistes el ferm lluitador Camarada Durruti, fem nostres els seus anhels de llibertat. Avant per la revolució.

El President, Figueres.

Consell Municipal a Comitè Regional C. N. T.

Retem tribut a la memòria del coratjós lluitador i gran cabdill Camarada Durruti, caigut en la lluita contra els traïdors que  volen esclavitzar el poble treballador.

Avant per la revolució. Visca la llibertat.

El President Figueres.

Consell Municipal a F. A. I.

En la lluita contra els criminals traïdors, Durruti ha mort. Un altre heroi per la causa del poble. Que el seu coratge ens guiï fins l’aixafament total del feixisme. Avant per la revolució.

El President, Figueres.

Consell Municipal a Conseller de Defensa de la Generalitat.

En aquestes hores d’emoció per la mort del camarada Durruti, us enviem el nostre pregon sentiment i incondicional adhesió. Visca la llibertat.

El President, Figueres.

Companys del Comitè de la F. A. I. Barcelona.

La mort gloriosa del camarada Durruti, és un exemple a imitar i seguir, tots per la causa del poble.

Per la Junta de Seguretat de Terrassa: Per la U. G. T., Jaume Artiola; Per la F. A. I., Pere Alcócer; Per l’E. R. C. Rafael Vilaplana; Pel S. R. C., Jaume Massana; Pel P. O. U. M., Pere Boleda; Per la C. N. T., Sebastià Badia; Per la F. R. F., Pere Ballet; Per A. C. R., Pere Aligué.

Companys del Comitè Regional de la C. N. T. Barcelona.

La junta de Seguretat de Terrassa, s’associa al condol per la mort heroica del camarada Bonaventura Durruti, caigut en defensa de la llibertat i la causa revolucionària.

Per la Junta de Seguretat de Terrassa: Per la U. G. T., Jaume Artiola; Per la F. A. I., Pere Alcócer; Per l’E. R. C. Rafael Vilaplana; Per la C. N. T., Sebastià Badia; Pel P. O. U. M., Pere Boleda; Per la F. R. F., Pere Ballet; Per A. C. R., Ignasi Aligué.

ASISTIDA EN EL DISPENSARIO.

En este establecimiento benéfico ha sido asistida la niña de 10 años Remedios Tudó, habitante en la calle de Enrique Fontbernat 57. Presentaba una herida inciso cortante en la muñeca derecha.

DELEGACIÓ DEL COMISSARIAT DE LA VIVENDA :: TERRASSA.

Per tal de donar açò disposat en l’art. 10.è apartats a) i b) del Decret de creació del Comissariat de la Vivenda, es requereix a tots els propietaris o administradors de finques i en absència d’ells als llogaters, perquè a la major brevetat es personin en aquesta Delegació carrer del Passeig, número 7, de 9 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda, amb els contractes d’arrendament de cases o pisos fets entre ells i els seus llogaters, per a la confecció del Cens de la Vivenda de tota la ciutat.

Els que es trobin sense contracte portaran nota de les finques o pisos que tinguin en arrendament la seva situació, noms i cognoms dels llogaters i quantitat que perceben cada mes.

L’incompliment d’aquesta obligació, pot ésser sancionats.

El Delegat,

Vicenç Rius i Puigdelloses

NOTA DEL CONSEJO MUNICIPAL :: PRESIDENCIA.

Se advierte a todos los conductores de vehículos, tanto de propiedad como de requisados, que la tarjeta de control de conducción imprescindible para circular, es expedida en las secciones de Transportes de los Sindicatos U. G. T., i C. N. T.

Dichas tarjetas una vez atendidas por los conductores en los Sindicatos respectivos, deben ser timbradas por la Consejería Municipal.

El plazo para la obtención de las mencionadas tarjetas se prorroga hasta el día 30.

EL ÚLTIMO SALUDO A DURRUTI.

Mañana saldrán para Barcelona los compañeros de nuestro Consejo Municipal, para asistir al entierro del malogrado compañero Durruti, en representación de nuestra ciudad.

RASGO DE GENEROSIDAD.

En la Consejería de Economía ha hecho entrega de cien pesetas con destino al Hospital de Sangre de ésta, el ciudadano Jaime Meya en nombre de Paula Guilbert y familia, residentes en París.

Esta cantidad ha sido entregada por el Consejero de Economía a la dirección del Hospital.

Enaltecemos como se merece esta ejemplo de generosidad y solidaridad con la causa y lo hacemos público para que el ejemplo tenga imitadores.

No hay comentarios: