miércoles, 21 de octubre de 2020

L’Acció, dijous 10 de desembre de 1.936 pàg. 2

FESTIVAL BENÈFIC A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

Demà divendres al Teatre del Poble (abans Principal) i a profit dels Hospitals de Sang de la nostra ciutat, es celebrarà una vetllada Artística i Musical.

La Banda Municipal de la nostra ciutat, cedida galantment pel nostre Consell Municipal i dirigida per el seu mestre En Ramon Serrat, executarà un seguit d'himnes Revolucionaris i obres M. Falla i Beethoven.

El Grup Amateur de Teatre del qual forma part el company Carrasquer, posarà en escena l'obra en tres actes de Maurici Maeterlink,  «L'alcalde de Stimorle» i La comèdia en un acte titulada «La Criada Nova».

Es de creure que demà divendres a les nou i quart de la nit el nostre Teatre es veurà força concorregut, donat el caire benèfic del festival.

RELACIÓ DE SERVEIS SANITARIS FACILITADA PER LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Colònia social antituberculosa de Torrebonica.—Segons comunicació del metge director d'aquesta Colònia, Dr. Xalabarder, durant el passat mes de novembre han estat assistits en aquesta Colònia, cent quatre malalts, essent el nombre d'ingressats vuit i de sortits cinc, restant-ne noranta nou en tractament.

Brigada Sanitària Municipal.—En el passat mes de novembre aquesta Brigada ha efectuat 4.361 serveis, consistents en; recollida i desinfecció de robes, neteja de quarterets i clavegueres, desinfecció d'escoles i cases desllogades, balneació Pública, recollida de captaires a l'asil nocturn i varis viatges a pobles de la comarca per a col·laborar a la tasca sanitària dels funcionaris locals.

PROPER CONCERT BENÈFIC.

Com vàrem apuntar uns dies enrere, el Sindicat d'Espectacles Públics Secció Professors d'Orquestra està portant a terme els darrers assaigs per un proper concert pro-Cuina Popular.

Avui podem ja avançar que la data fixada per la celebració d'aquest acte magne és el vinent diumenge, dia 13 al matí i en el «Cinema Rambla».

Constarà el programa de 3 parts que es desgranaran de la faisó següent; Orquestra de Corda Cobla i Orquestra Simfònica, compostes única i exclusivament de músics terrassencs àdhuc els directors.

Procurarem demà i dies successius donar altres noves al respecte.

DOS QUE ES DEIXEN.

Miquel Morales Campoi  i  Teresa  Armengol Busquets, fins ahir foren marit i muller, car es divorciaren per mutu dissentiment.

UNA NOIA ATROPELLADA.

Angeleta Tàpies de 7 anys que viu al carrer de Marconi, 114, va ésser atropellada ahir a la tarda per un auto que passava per la Rambla d'Egara. Fou auxiliada en el dispensari mèdic, apreciant-li excoriacions a la cama dreta i forta commoció.

CAIGUDA.

Ahir va ésser curada al Dispensari Mèdic, Esperança Sala de 40 anys, casada, per presentar una ferida contusa al palmell de la mà dreta que es produí en caure al seu domicili, carrer Major de Sant Pere, 7.

TROBALLES.

A  la Comandància Municipal hi ha dipositada una quantitat de diner trobada ahir a la via pública i que serà entregada al qui acrediti ésser-ne propietari.

També als soterranis de la Plaça Mercat de la Independència hi ha un neumàtic d'auto, trobat ahir i que es donarà al qui sigui seu.

UNA INTERESSANT CONFERÈNCIA.

Les juntes dels ateneus «Amics del Llibre» i «Popular  Estudiós», inviten tots els terrassencs a què assisteixin a la conferència que tindrà lloc demà dijous, a dos quarts de 10 de la nit en el Teatre Recreo.

Aquesta interessant dissertació, que es desenrotllarà sobre el tema «Escola Nova Unificada» ahir, a càrrec del professor representant de la C. N. T, al CENU, Joan Puig i Elies.

«EL DIA» REJOVENIT.

Ahir poguérem constatar amb molt de goig l'aparició del nostre confrare «El Dia» tot enjovenit com si fos nou de trinca.

Ja no cal dir com celebrem aquest canvi, i com ens sentim ara més que mai fraternals, per a prosseguir la lluita que ens mena a tots vers un mateix fi: L'assoliment de la llibertat humana dins les noves normes de viure futur.

No hay comentarios: