domingo, 11 de octubre de 2020

L’Acció, dilluns 30 de novembre de 1.936 pàg. 2

LES CUES NO SON NECESSÀRIES.

En altre lloc d’aquesta edició, publiquem un nota de la Junta de Seguretat, en la que s’ordena que no siguin formades més cues davant de tendes i Mercadals.

Aquesta mesura ha estat presa de resultes de l’espectacle que tingué lloc el passat dissabte en el Mercat de la Independència.

Efectivament, sembla que no hi ha res que justifiqui aquestes cues, doncs aquest matí al Comitè de Proveïments ens han facilitat una estadística dels caps de bestiar que actualment es maten i la xifra actual, sobrepassa a la de l’any passat.

Heus ací una referència dels caps de bestiar i quilos corresponents, morts el mes d’Octubre de l’any 1.935 i els morts el mes d’Octubre d’aquest any:

Bestiar boví. Caps de bestiar morts, 169, Quilos de carn, 27.131. Això l’any passat. Aquest any, Caps de bestiar mort 241, Quilos de carn 38.889.

Bestiar porcí. Caps de bestiar morts durant el mes d'octubre de 1.935, 663 que correspongueren, 63.317 quilos. Caps de bestiar morts al mes passat, 851, que han correspost 72.677 quilos.

Ovelles mortes el mes d'octubre de l'any passat, 3.487, que donaren, 42.897 quilos de carn. Aquest any durant el mateix mes, 3.051, que han donat 45.276 quilos

Com es pot veure aquest any han estat sacrificats més caps de bestiar que l'any passat. Això sense comptar que enguany hi ha moltes persones al front.

OBJECTES QUE PODEN ÉSSER RECUPERATS.

A la Direcció dei Mercadal de l’Independència es troben a la disposició dels seus respectius propietaris, els següents objectes: una arracada d'or, diversos paraigües, un moneder amb fotografies, un cistell, una bufanda de color verd i groc i un moneder amb una quantitat de metàl·lic al seu interior.

ALS FABRICANTS DE FILATS I TEIXITS DE COTÓ.

La Conselleria Municipal d'Economia recorda a tots els fabricants de filats i teixits de cotó, l’ordre de la Conselleria d'Economia de Catalunya, per tal que facin un inventari de les existències de matèries primes, de gèneres elaborats i elements de treball; i ho enviïn al Comitè Industrial Cotoner en el termini de quinze dies.

REFUGIATS MADRILENYS DISTRIBUITS ENTRE ELS POBLES DEL DISTRICTE.

Ahir al migdia, procedents de Madrid, arribaren a la nostra ciutat, 250 refugiats.

Aquells madrilenys, han estat repartits entre els pobles del districte, com són, Olesa, Matadepera, Castellbisbal, Ullastrell i Viladecaballs.

Aquests refugiats són dones, vells i nens.

NOTA IMPORTANT DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES.

Assabentem a tots els socis d'aquest Sindicat, que dimecres a les 7 del vespre, començarà la venda de la primera comanda de 8.000 quilos de patates de llavor de Linyà, dels 22.000 quilos que té adquirides.

Fem avinent a tols els socis que per adquirir patates de llavor es necessari la presentació del carnet. Sense el carnet no s'entregarà cap patata a ningú.

D'INTERÉS PELS JOVES PERTANYENTS A LA LLEVA DE L’ANY 1.936.

Tots els components de la lleva de l'any 1.936, han de passar per l'Oficina Militar del nostre Ajuntament, instal·lada al pis superior on se'ls posarà en coneixement l'arma on han estat destinats.

Aquesta Oficina està oberta de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 del vespre.

No hay comentarios: