lunes, 19 de octubre de 2020

Front, 9 de desembre de 1.936, pàg 2

Sobre la instrucció militar

Jo crec que seria molt més pràctic que en lloc de passar tant de temps en aprendre de marcar bé el pas ,i les mitges voltes, aprenguessin el maneig del fusell, i les maniobres que veritablement són pràctiques per a la guerra, puix si vingués el cas que demanessin prompte algunes de les lleves compreses entre els 21 y 30 anys, sols tindríem el gran avantatge de poder anar al front marcant el pas.

Lluny del meu ànim voler criticar la tasca desenrotllada pels cops instructors, puix també crec que si alguns dels individus que aprenen la instrucció posessin una mica d'interès i voluntat com també amb una mica de serietat per part de tots plegats, passaríem més via.

També, segons el meu pensar, podríem ara fer pràctiques de fusell i altres, veritablement pràctiques per a la guerra, i després, si sobra temps, alternar-ho amb el pas i altres coses superficials.

Així, els que encara no hem anat a lluitar contra el feixisme estaríem preparats per anar prompte a ajudar els nostres milicians que ja fa temps lluiten per assolir una propera victòria que serà la derrota del feixisme internacional.

S. Abella.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.)

Es convoca a tots els nostres afiliats a l'Assemblea que es celebrarà demà dijous, a dos quarts de deu de primera convocatòria i a les deu de segona en el saló d'actes de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48, amb el següent ordre del dia:

Lectura i aprovació de l'acta de la reunió anterior.

Anivellació de salaris.

Precs i preguntes.

Degut a la importància de la reunió, es recomana l'assistència.

 

ATAC MORTAL.

Presa d’un fort atac cerebral, amb hemorràgia interna, fou ahir portada per la Creu Roja al Dispensari Mèdic la velleta de 63 anys, Carme Sanson, domiciliada al carrer Aviador Cabré, 63.

L’Assistència Mèdica que en el Dispensari hom volia subministrar-li fou del tot inútil, ja que la desgraciada, no havent pogut resistir l’atac, havia deixat d’existir.

Certificada la defunció, fou portada al Cementiri Nou.

PER A COMPRAR PORC ES NECESSITA LA TARJA DE COMPRADOR.

La Conselleria Municipal de Proveïments, posa en coneixement del públic en general que la Tarja de Comprador, aplicada als Mercadals, serà Indispensable presentar-la per a comprar porc a les tendes.

ALS VENEDORS DE CARN.

La Conselleria de Proveïments, fa avinent als venedors de carn l'obligació que tenen d'indicar en forma visible els preus dels seus articles exposats a lo vista del públic.

ADVERTIMENT ALS VENEDORS DE QUEVIURES.

Amb motiu d'unes queixes que s'han rebut a la Conselleria de Proveïments, aquesta adverteix a tots els venedors de queviures, especialment als dels Mercats, s'abstinguin de fer diferències entre els seus compradors reservant-los els productes dels quals n'hi ha escassetat, amb el ben entès que de continuar fent preferències, seran degudament sancionats.

EL FAMÓS ESCRIPTOR SOVIÈTIC VICTOR SERGE, S'HA ADHERIT AL NOSTRE PARTIT.

En una lletra dotada el 2 del corrent, que publica avui "La Batalla", el famós escriptor revolucionari, Víctor Serge, assabenta al C. E. del P. O. U. M. que, estant identificat amb la posició política del mateix, ha decidit ingressar com afiliat als nostres rengles.

Al mateix temps, accepta l’oferiment que li fou fel en el sentit que es considerés corresponsal actiu del nostre òrgan central "La Batalla".

No cal que, ara, remarquem l'enorme importància que té per a nosaltres, la decisió d'un dels escriptors revolucionaris més conseqüents de la U. R. S. S. Ben vingut sia a les nostres fileres!.

CONDOL DE DOS OFICIALS DEL BATALLO INTERNACIONAL.

Ahir arribaren a la nostra ciutat, dos camarades oficials del Batalló Internacional de Xoc que hom organitza als front d'Osca, els quals expressaren un veritable interès on fer present el seu condol per la mort de Celestí Freixa, companya de lluita com foren en aquell lloc. Així volgueren manifestar-se tant pels familiars de l'infortunat Freixa com pel Partit mateix.

REUNIÓ DEL PLE DEL PARTIT PER DISSABTE A LA TARDA.

El proper dissabte, diu 12, a les 4 de la tarda, es celebrarà una reunió del ple local del Partit, en el local social Joaquin Maurin, 40 (abans Font-Vella), per tal de donar compte de les conclusions de la Conferència Sindical que el Partit celebrà el passat diumenge a Barcelona, i tractar altres importants assumptes.

Degut a la transcendència de la reunió es prega a tots els afiliats que per disciplina i pel bé de la revolució, hi assisteixin.

No hay comentarios: