sábado, 24 de octubre de 2020

Front, 14 de desembre de 1.936, pàg 2

L'AGRUPACIÓ D'ESTUDIANTS COMUNISTES.

Tal com estava anunciat, ahir va tenir lloc a en el local de les Joventuts Comunistes de Barcelona, la Conferència de l'Agrupació d'Estudiants Comunistes en la què hi assistiren delegats de diferents localitats.

En aquesta Conferència es va poder constatar d'una manera concreta que la F. N. E. C. no és res més que una organització estudiantil burgesa, de ''niños bien", sense consciència de classe ni ideologia revolucionària per transformar la injusta societat burgesa anem enterrant, en una societat burgesa que anem enterrant en una societat més justa, més humana, en un règim socialista, és la nostra Agrupació Comunista. I junt amb els estudiants anarquistes lluitarem contínuament perquè l'escola estigui al servei de tota la classe obrera i els seus estudiants siguin els tècnics de la revolució.

D'aquesta conferència que ha tingut una gran importància pels acords presos, procurarem donar-ne una àmplia informació.

SOL·LICITUD PER CANVIAR EL NOM DE LA CASERNA DE LA GUARDIA NACIONAL REPUBLICANA.

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió ordinària de primera convocatòria celebrada el dia 25 de novembre passat, entre altres acords va adoptar el d'adreçar-se a la Conselleria de Seguretat Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, sol·licitant la supressió dels emblemes, i de canviar el nom de la Caserna de la Guàrdia Nacional Republicana, situada en el carrer d'Emili Soler, d'aquesta localitat, qual nom hauria d'ésser substituït pel de "Caserna Lluís de Sirval".

Dit acord fou notificat en temps oportú a la Conselleria de Seguretat Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, als corresponents efectes.

DONATIUS REBUTS A LA CUINA POPULAR.

A la Cuina Popular s'han rebut els següents donatius:

6 quilos d'arròs, de Josep Torres Ferrer,

i un quilo de botifarra, d'Artur Alsina.

AUXILIAT AL DISPENSARI MÈDIC.

Joan Perelló, de 39 anys amb domicili al carrer de Francesc Macià, 32, fou assistit al Dispensari Mèdic Municipal de distensió al munyó dret que es produí en baixar de l’autobús en marxa.

SERVEI GRATUÏT D’ENCARRECS ALS FRONTS DE GUERRA.

El Consell de Sanitat de Guerra, ha mobilitzat l'Agrupament de Boy-Scouts de Catalunya per a la tramesa d’encàrrecs i correspondència a tots els fronts des de Terrassa i Comarca.

Aquest servei actualment, ja està completament mobilitzat, i en el local social, Milícies Catalanes, 41, hi ha servei gratuït permanent de tota mena d'encàrrecs.

FESTIVAL AL TEATRE DEL POBLE.

Dimecres, dia 16 a les nou de la nit, i organitzat per la Columna Volant Catalana Batalló Sud Ebre es celebrarà un festival benèfic, sota el següent programa:

.1. El drama d'ambient social, en tres actes, traducció d'August Barbosa, sota la direcció del milicià Joan Font "UN FILL DEL.POBLE".

 .2. El divertit sainet d'A. Millà: "SABATES NOVES".

.3. Magistral acte de concert a càrrec del tenor català milicià de la dita columna, Joan Sabat, i els grans cantants la tiple Cinta Lloret; el, baríton, Andreu Sánchez; la tiple Angelita Martínez; el tenor, Vicens Simon, i el baríton, Lluís Gimeno, acompanyats al piano pel mestre Vilardell, que interpretaran les romances de les millors sarsueles.

Aquest acte estarà amenitzats per la Banda Municipal.

EL MÍTING DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

Regna gran entusiasme entre l'element Cooperatiu i simpatitzants de la nostra ciutat per assistir a l'acte d'orientació Cooperativista que tindrà lloc el proper dimecres, dia 16 del corrent, a les nou de la vetlla al Teatre Alegria, en el que prendran part els següents oradors:

Ramon Mas, de la Unió de Rabassaires.

Empar Coloma, de l'Agrupació Femenina Cooperativista.

Josep Soler, del P. O. U. M.

Pere Lozano, de la Cooperativa de Puigcerdà i membre de la C. N. T.

Pere Ardiaca, de P. S. U. C.

Miquel Mestre, President de la Federació Cooperativa d'Espanya.

Per primera vegada en l'Historial de la Cooperació col·laboraran amb els homes representatius de la mateixa, companys d'organitzacions polítiques i sindicals, que actuen intensament a favor del moviment Cooperatiu. Ensems assistiran a l'acte representacions de Sabadell, Rubí, Ullastrell, Vic, Badalona, Puigcerdà, etc. llocs on la Cooperació està adquirint proporcions inesperades i que en algun d'ells s'han ja transformat en la Cooperativa Única que ha substituït ja tots els intermediaris.

No hay comentarios: