viernes, 23 de octubre de 2020

L’Acció, dissabte 12 de desembre de 1.936 pàg. 2

PRÓXIMA OBERTURA DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA.

El proper dilluns dia 14 tindrà lloc l'obertura del curs 1.936-1.937.

L'Escola Municipal de Música començarà a funcionar al nou edifici emplaçat al carrer Pantà cantó Pau Iglesias, local excel·lent, habilitat per a la mateixa, i on podran donar-s'hi els ensenyaments de tan bella art amb majors rendiments i amb major eficàcia.

Es el que advertim per a coneixement dels interessats i dels terrassencs en general.

FESTIVAL A PROFIT DE LA CUINA POPULAR.

A la Casa del Poble el proper dia 25 de l'actual mes, es celebrarà una vetllada a profit de la Cuina Popular, festival que anirà a càrrec de la secció artística de la Fraternitat Republicana i un prestigiós quartet.

Dintre el festival, es sortejaran objectes, que s'espera lliuraran els Comitès de control i comerciants, que seran visitats a l'efecte, vist el caire benèfic del festival.

ACORD DE LA COMISSIÓ PERMANENT.

La Comissió del Consell municipal, en sessió ordinària de primera convocatòria celebrada el dia 25 de novembre proppassat, entre altres acords va adoptar el d'adreçar-se a la Conselleria de Seguretat Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, sol·licitant la supressió dels emblemes i de canviar el nom de la Caserna de la Guàrdia Nacional Republicana, situada en el carrer d'Emili Soler d'aquesta localitat, qual nom hauria d'ésser substituït pel de «Caserna Lluis de Sirval».

I qual acord fou notificat en temps oportú a la Conselleria de Seguretat Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, als corresponents efectes.

EL SEGELL TERRASSENC DE SANITAT.

La Comissió Municipal de Sanitat ha posat a la venda un artístic segell al preu de deu cèntims, per a que serveixi d'ajut a la tasca sanitària que realitza a la nostra ciutat. Aquest cridaner segell, obra artística del nostre compatrici Josep Rigol, es facilita als establiments i particulars que desitgin cooperar a l’obra de la Comissió Municipal de Sanitat; en talonaris de vint-i-cinc fulls al preu de vint-i-cinc pessetes.

UNA VACA QUE TIRA COCES.

Josep Hernández de 10 anys i que viu al Carrer de l'Agricultura número 100, ha estat portat al Dispensari Mèdic per a curar-lo d'una ferida incisa-contusa amb arrencament del cuir capil·lar a la regió parietal, que li ha produït.

ARMA QUE S'AFLUIXA.

El guàrdia de Seguretat de la Plantilla de Terrassa, anomenat Antoni Planicis i Mercadal, en passar ahir a la nit per davant del Cinema Recreo, tingué la desgracia de caure, i disparar-se-li l'arma, produint-li lesions de pronòstic reservat.

TROBALLA DE DOS CADÀVERS.

Ahir foren trobats a Rubí dos cadàvers que estan dipositats al cementiri d'aquella ciutat i que resultaren ésser dos veïns de la mateixa, Just Vigo i Ubach i Josep Fité Firmat.

El jutjat de Rubí, ha fet les corresponents diligencies per l'aclariment del fet, passant-les al jutjat de la nostra ciutat.

NOTA DE LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Aquesta Comissió de Sanitat assabenta a tots els menesterosos que utilitzen les receptes de Beneficència, que poden anar a la Farmàcia que més els plagui.

MITING DE LA UNIÓ DE COOPERADORS DE TERRASSA.

La Unió de Cooperadors de Terrassa organitza un Míting d’orientació Cooperativista per al proper dimecres dia 16 del corrent al Teatre Alegria en el qual hi prendran part entre altres, els companys oradors, Ramon Mas de la Unió de Rabassaires; Pere Lozano de la F. A. I. Josep Ardiaca del P. S. U. C i Miquel Mestre President de la Federació Cooperativista Nacional.

No hay comentarios: