miércoles, 30 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimarts 17 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3.

 

LA FIRA.

Ajudat pel temps magnífic d’aquests dies, constitueix un bon èxit de concurrència la celebració de la fira d’hivern al passeig.

Ahir, com diumenge, a desgrat de l’absència d’aquelles atraccions clàssiques que millor animen la fira, l’afluència de ciutadans fou considerable, el mateix que en la tarda d’avui, l’últim dia, es pot dir, d’aquest esdeveniment popular.

DEMÀ, ÚLTIM DIA DE RECONEIXEMENT DE PRESSUMPTES INÚTILS.

A tots els individus allistats per una possible mobilització compresos entre els 18 i 40 anys inclusiu, que tinguin algun defecte físic per al·legar, se’ls adverteix que demà és l’últim dia que s’efectuarà el reconeixement al Dispensari Mèdic local a les hores de consum.

CRIDA ALS OBRERS ASSORTIMENTISTES.

Es disposa que tots els ciutadans que siguin especialitzats en el treball d’Assortiment que es trobin parats o treballin en altres oficis, es presentin de 10 a 12 del matí i de 4 a 7 de la tarda a la Secretaria de Sindicats a que pertanyen.

Es prega als Sindicats que facin lliurament d'una nota estadística dels obrers que tenen afiliats en els treballs d'aquesta especialitat.

LA MAJORIA D'EDAT COMENÇA ALS 18 ANYS.

El "Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya". ha fet públic el següent decret sobre la majoria d'edat:

Article primer.—La capacitat d'una persona per a adquirir drets polítics i jurídics i per a exercir-los s'aconsegueix, en la seva plenitud, per la majoria d'edat. Aquesta s'adquireix als 18 anys.

Segon.— Podran ésser habilitats d'edat, els que hagin complert els 16 anys.

Tercer.—Queden derogades totes les disposicions que s'oposin al que disposa aquest decret.

La disposició de referència ha entrat ja en vigor des del dia de la seva publicació.

PENYORA I INCAUTACIÓ DEL GÈNERE.

A la venedora del Mercadal de la Independència, Anna Catagia i Serra, de Viladecavalls, per vendre les mongetes a un preu superior al de taxa, li han estat, incautades i portades a la Cuina Popular, comunicant-li que en cas de reincidència, perdrà els drets de venedora al dit Mercat.

OBJECTES TROBATS AL MERCAT DE L’INDEPENDÈNCIA.

A la direcció del Mercadal de la Independència s'hi troben dipositats els següents objectes:

Un moneder, una bufanda i un paraigua. Aquests objectes seran lliurats a les persones que acreditin haver-los perdut.

TOTHOM A COOPERAR-Hl!.

La Comissió Municipal de Sanitat acaba d’autoritzar els "boy scouts" locals, per a la venda a tot Terrassa del segell editat pel Consell de Sanitat de Guerra de la Generalitat de Catalunya.

Tractant-se, com és sabut, d'una recaptació benèfica destinada a atendre les necessitats dels hospitals del front en la nostra lluita contra el feixisme, caldrà que el poble de Terrassa la secundi en un màxim de proporcions i hi presti el teu suport més entusiasta.

D'UNA DENÚNCIA,

Ha estat a la nostra redacció el ciutadà Isidre Pons, del qual, com es recordarà, donàrem compte d'haver estat afectat per una denúncia cursada a la Inspecció de Vigilància.

El company esmentat, ens ha fet protestes de probitat i ciutadania, mostrant-nos a l'efecte certificats de bona conducta i documents que garanteixen rectitud cívica.

No cal dir que ho constatem amb gust i complint el nostre deure d' informadors.

LA RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La contribució del quart trimestre corrent està oberta al cobrament a l'Oficina Recaptadora, Puignovell, núm, 13, tots els dies feiners, (dissabtes inclusiu), de 9 a 12 del matí.

ALS AGENTS D'ASSEGURANCES.

El Col·legi d'Agents Comercials, (U. G. T.) prega a tots els companys agents d'assegurances, siguin o no, afiliats al Sindicat se serveixin concórrer a la reunió que tindrà lloc demà, a les 6 de la tarda, en el local del carrer de les Milícies Catalanes. primer pis, esquerra, en la qual es canviaran impressions per a cercar la forma de defensor els interessos de tots plegats,

No hay comentarios: