domingo, 27 de septiembre de 2020

El Dia, edició dissabte 14 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

LA FUNCIÓ D'ANIT AL TEATRE DEL POBLE.

Sota l’organització del Socors Roig Internacional anit tingué lloc al Teatre del Pobleu la funció teatral a profit dels valents lluitadors dels fronts. El Grup Germanor, molt bo, per cert; va interpretar la dramàtica obra, “Tosca", que va agradar moltíssim. El públic no escatimà ovacions als intèrprets.

El Teatre es veié gairebé ple i la recaptació fou copiosa.

HAN COMENÇAT ELS TREBALLS PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL GRUP ESCOLAR AL PASSEIG.

De fa uns dies, una nodrida brigada d'obrers procedeix a enderrocar les cases de la part esquerra de baix el pont del Passeig de Garcia Hernández, a l'objecte de començar el més prompte possible, les obres de construcció d'un grup escolar, projecte aprovat per l'antic Ajuntament d'Esquerra Republicana de Catalunya.

ORDRES SERIOSES PER A EVITAR L’ACAPARAMENT DE GÈNERES.

La Conselleria Municipal de Proveïments posa a coneixement dels ciutadans terrassencs que a partir del pròxim dilluns seran efectuats registres domiciliaris, a fi d'evitar l'acaparament d'articles alimentaris, que persones poc escrupoloses porten a terme, malgrat les ordres fetes públiques.

A la casa que els siguin trobats més gèneres dels que necessitin es procedirà a la seva incautació i a més se’ls imposarà una penyora.

NO S'HAN DE FER CUES.

Assabenta la Conselleria de Proveïments que en els moments actuals no hi ha res que justifiqui la formació d'aquestes cues interminables davant els establiments de venda, i per tant, que no està disposada a que es produeixin alteracions d'ordre públic produïdes per certa classe de gent que d'una manera premeditada cerquen implantar la desmoralització del moment revolucionari.

LES LLICENCIES D'ARMA CURTA.

EI Departament d'Investigació de la Junta de Seguretat, posa a coneixement de totes les organitzacions antifeixistes i a tots els camarades en particular, que per tal de controlar totes les armes curtes existents a la localitat i poder acreditar a les altres poblacions de Catalunya l'autorització per al seu ús, a partir del dimarts, dia 17, de les 9 a la 1 i de les 3 a les 7, en l'esmentat departament s’expediran llicències d'arma curta ala camarades que vagin amb document acreditatiu que estendrà l'organització ala qual pertanyin, i al qual document ha d'acompanyar-se la fotografia del sol·licitant.

AIXI S'HA DE PROCEDIR.

El conseller dels Mercadals, Lluís Coma, aquest mati ha requisat la mercaderia a una pagesa de Viladecavalls, que venia mongetes filaires al Mercat de la Independència al preu de 3 pessetes el quilo, en comptes de 2'25 pessetes a que estan taxades.

La Conselleria Municipal de Proveïments fa públic que està disposada a actuar amb la màxima energia en casos d'aquesta naturalesa.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE TREBALL.

Aquest Departament de Treball prega a tots els Comitès de Control que no hagin emplenat les circulars que se'ls van trametre demanant-les-hi una relació de maquinària i personal, que ho facin a la major brevetat possible a fi de facilitar-li la seva tasca.

ACCIDENT DE TREBALL.

L’obrer de la Propagadora del Gas S. A., Josep Argilés, de 32 anys, casat, amb domicili al carrer de Prat de la Riba, 46, ahir va rebre assistència facultativa al Dispensari Mèdic, de resultes d'haver-se produït cremades de segon grau al peu esquerre, mentre treballava a la fogaina de la fàbrica que La Propagadora posseeix al carrer Primer de Maig.

CAMILLER LESIONAT.

Mentre ajudava al trasllat d'un ferit a una de les dependències de l'Hospital, ahir a la tarda el camiller de la Creu Roja local Joan Pérez, de 41 anys, casat, habitant al carrer de Blasco Ibáñez, 37, va caure amb tan mala sort que es fracturà el peroné dret.

Fou assistit convenientment al Dispensari.

FUGITIU DEL SEU DOMICILI.

El ciutadà Josep Aparici i López, de 32 anys. Domiciliat al carrer de Pardo Bazán, 136, ha denunciat a la Comandància Municipal que ha fugit de casa seva el seu fill anomenat Joan Aparicio i Rico. de 12 anys d'edat ignorant al lloc on hagi pogut anar.

No hay comentarios: