martes, 1 de septiembre de 2020

L’Acció, dissabte 24 d’octubre de 1.936 pàg. 2

 UN AVIS DEL SINDICAT DE LA FUSTA ALS INDUSTRIALS FABRILS I TÈXTILS.

Les juntes dels sindicats de la fusta C. N. T. i U. G. T assabenten a tots els industrials fabrils i tèxtils de la nostra ciutat, per acord pres en l'assemblea el dia 22 del corrent, el Ram de la Fusta posa a llur coneixement que la propera setmana restarà completament parat per al total acoblament de la socialització.

Les juntes no volent perjudicar un segon factor, han muntat un servei especial de treballadors per a poder atendre tots aquells treballs que poguessin portar una paralització dintre del Ram Fabril i Tèxtil.

Per tots aquells casos que poguessin presentar-se, es podran adreçar al taller col·lectiu instal·lat al «Vapor del Ros», o bé podran telefonar al número 1.772.

EL TREBALL EXTRAORDINARI DE GUERRA I UN ACORD DE L'ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS. (U. G. T.).

Davant la imperiosa necessitat que la guerra crea a la indústria local, obligant certes fàbriques a treballar d'una manera extraordinària amb torns i dies festius, et Consell Executiu de l'Associació d'Empleats Tècnics (U. G. T.) ha pres els següents acords pel que fa referència als seus afiliats.

Considerant que les necessitats de guerra son ineludibles i que tots tenim l’obligació de contribuir al triomf de la causa de la llibertat, sense regateig de cap mena d'esforç, i considerant que és d'imperiosa necessitat produir amb la màxima rapidesa tots articles que els nostres combatents necessiten per fer front a les inclemències del temps, s’ordena a tots els nostres afiliats que en aquest respecte es considerin mobilitzats i com a tals treballin extraordinàriament totes  les hores i tots els dies que siguin precisos, sempre que la producció sigui declinada a les necessitats de guerra, deixant ben entès que com a treball de guerra, no deurà cobrar-se absolutament res per hores extraordinàries.

COOPERATIVA DE TEIXITS DE TERRASSA.

Es convoca a tots els socis a la reunió que es celebrarà demà diumenge, a les 10 del mati, en el local de Joan Ubach, Plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, 19, per a donar compte dels treballs realitzats per la Comissió Organitzadora.

UN TELEGRAMA D'UN SOLDAT TERRASSENC, DESTACAT A SARAGOSSA I QUE HA A CONSEGUIT ESCAPAR-SE DELS RENGLES FEIXISTES.

Com saben els lectors, en esclatar el moviment feixista, foren molts els terrassencs que amb motiu de trobar-se prestant el servei militar, es vegeren sotmesos, sota pena de mort de lluitar al costal dels facciosos.

Alguns dels esmentats conciutadans, han aconseguit escapar-se i actualment ja lluiten a les nostres files.

Heus ací el text d'un telegrama arribat ahir a Terrassa, amb el qual el jove soldat, Juan Pi, destacat a Saragossa, s’adreça als seus pares. Diu així:

«Terrassa, de Buitrago.

Pasado hoy a files leales. Muy bien recibido. Carta sigue. Abrazos. Juan.»

La nostra felicitació a aquest brau terrassenc que no ha volgut seguir un moment més al costat de la canalla feixista.

NOTA DEL P. O. U. M, A TOTA LA CLASSE TREBALLADORA DE TERRASSA.

Treballadora: El Partit Obrer d’Unificació Marxista de Terrassa us convida assistir al míting que celebrarà el diumenge en el gran Price en homenatge al mestre revolucionari Joaquim Maurin. Donada la importància d'aquest míting la Joventut Comunista Ibèrica organitza autocars al preu de 1'50 plaça. Per inscripcions al local del P. O. U. M.

DETINGUTS QUE HAN PASSAT A CONSELLERIA DE JUSTÍCIA.

La Junta de Seguretat ha posat, a disposició de la Justícia Popular, els detinguts següents:

Joaquim Feiné i Guder, Joan Sallés i Cusidó, Joan Sucarrats i Escayol, i Serafí López i Ochotorena,

Posteriorment, ens assabentem que per disposició de dita Conselleria, els anteriors ciutadans han estat alliberats.

No hay comentarios: