martes, 15 de septiembre de 2020

L’Acció, divendres 6 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

CONSIGNES SANITÀRIES DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE SANITAT.

La Comissió Municipal de Sanitat es complau en fer públic el seu agraïment a tots els ciutadans terrassencs que identificats amb l'esperit cultural que anima el present instant revolucionari, han atès el seu prec d'abstenir-se de fumar en les sales d'espectacles, per ésser aquest costum perillós per la salut pública que els espectadors es veuen forçats a respirar una atmosfera enrarida pel fum del tabac, que per la seva toxicitat resulta perillosa a l’aparell respiratori.

No obstant, s'ha pogut advertir que una minoria integrada per elements titllats de feixistes, han volgut fer ostentació de la seva incultura encenent cigars durant la representació a les sales d’alguns dels nostres teatres i cinemes, sens dubte amb el propòsit de trencar la consigna sanitària donada pel nostre Municipi, expressió llegítima en l’hora present, de la voluntat i dels designis del nostre poble.

La Comissió Municipal de Sanitat confia en què d'avui en endavant, seran els nostres propis conciutadans, identificats amb la lluita antifeixista, els que faran complir als emboscats contra-revolucionaris, aquesta consigna sanitària de no fumar en les sales d’espectacles per raons de cultura i mútua convivència social.

CONFERÈNCIA D'ORIENTACIÓ SINDICAL.

Per avui divendres, a les 10 de la nit, la J. C. L ha organitzat una Conferència Pública que tindrà lloc al saló d'actes del P. O. U. M. Font Vella (ex-Centre Social) a càrrec del camarada Valentí Munté, sobre l'interessant tema, «La Joventut i el Sindicat».

A aquesta Conferència que senyalarà la posició de la Joventut Comunista Ibèrica, en relació als sindicats, s'hi convida tota la classe treballadora a assistir hi i d'una manera particular tots els afiliats al P. O. U. M.

CÈDULES PERSONALS.

Es recorda novament que la recaptació de les Cèdules Personals d'enguany, està oberta tots els dies feiners de 9 a 12 del mati en el local de la Recaptació carrer de Puignovell número 13.

SINDICAT OBRER DE LA METAL·LÚRGIA (U. G. T)

Avui divendres a les 9 de la nit es celebrarà en el local social de la U. L. S. O. reunió general extraordinària d'aquest Sindicat, amb el següent ordre de discussió: Lectura de l'acta anterior, Informe de la Comissió nomenada en la passada Assemblea. Orientació a seguir. Precs i preguntes.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.).

La Taula Permanent del Consell Central convoca a tots els companys que formen part de les Juntes de Secció, a la reunió de Consell Central que es celebrarà demà dissabte a les quatre de la tarda en el local social de l'A. E. T., Manuel Azaña, 90, baixos.

REUNIÓ EXTRAORDINARIA DE JUNTES I MILITANTS DE LA U. G, T.

El Comitè Executiu de la Unió Local de Sindicals Obrers U. G. T. desprès de la celebració del Ple de Delegats Comarcals celebrat ahir a Barcelona, i per tal de donar les orientacions a seguir per la nostra organització local de la U. G. T., ha convocat extraordinàriament una assemblea plenària de Juntes Directives de Sindicats i militants actius que no exerceixen càrrecs responsables, per diumenge dia 8 a les 10 del matí en el saló d'actes del local social. Milícies Catalanes, 48.

LA FESTA DE DISSABTE A LA CASA DEL POBLE.

Ja es poden adquirir localitats al mostrador del Cafè de la Casa del Poble del magne festival artístic que demà dissabte s'hi celebrarà.

Hom preveu un justificat èxit per aquesta vetllada benèfica, organitzada per la nostra secció artística, la qual està assajant amb gran entusiasme el text que es representarà, que s'escau ésser la gran obra de Rossinyol «La Mare».

En el recital de cants i balls aragonesos, sabem que també es cantaran algunes jotes a cinc veus. En fi, una bona vetllada que no dubtem es veurà corresposta amb l'assistència de força públic.

DEMANDA DE DIVORCI.

Per part de la conciutadana Maria Garcia i Rutés, aquest matí s’ha presentat una demanda de divorci al Jutjat contra Sebastià Cadena i Royo, el qual viu fora de Terrassa, i actualment s’ignora el seu domicili.

EL PREU DEL CONILL A LA MENUDA.

EI Control Obrer d'aviram (C. N. T-, U. G, T.) posa en coneixement del poble, que la carn de conill ha de vendre’s a 2'75 pessetes la terça. Per tant prega al públic que faci l'oportuna denúncia, quan vegi que algú la ven més cara.

També fa avinent a tots aquells que hagin de vendre gallines per ésser velles, ho per haver acabat la posta, que les portin al control, on les compren al preu de 6 pessetes quilo.

No hay comentarios: