martes, 15 de septiembre de 2020

L’Acció, dijous 5 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

TERRASSENCS FEIXISTES DAVANT EL TRIBUNAL POPULAR.

Demà al matí, davant el Tribunal Popular, número 2 de Barcelona, hi compareixeran per ésser jutjats els següents terrassencs, detinguts a la Presó Model per tractar-se d’elements de mancada filiació dretana:

Marcel·lí Pou i Montfort, Artur Casanovas i Padrós, Josep Casamitjana i Llopart, Josep Ferrer i Galindo, Baldomer Surrallés i Birla i Gaspar Vacarisses i Font.

UN ENEMIC MENYS.

Per noticies particulars que ens mereixen força confiança, podem comunicar als nostres lectors que dies passats fou trobat mort fora de Terrassa, aquell doctor de tan mala memòria a la nostra ciutat i que es feu popular per les seves crueltats envers els humils. Ens referim a un individu anomenat Garcia Treviño.

LA FESTA DE DISSABTE A LA CASA DEL POBLE.

Ja es poden adquirir localitats al mostrador del cafè de la Casa del Poble del magne festival artístic que el proper dissabte s'hi celebrarà,

Hom preveu un justificant èxit per aquesta vetllada benèfica, organitzada per la nostra secció artística, la qual està assajant amb gran entusiasme el tex que es representarà, que s'escau ésser la gran obra de Rossinyol «La Mare».

En el recital de cants i balls aragonesos, sabem que també es cantaran algunes jotes a cinc veus.

En, fi, una vetllada que no dubtem es veurà corresposta amb l’assistència de força públic.

CÈL·LULA D'INTEL·LECTUALS.

Pel dia 7 del corrent (dissabte) a les sis de la tarda tindrà lloc la formació de la cèl·lula d'intel·lectuals d’aquesta ciutat al carrer de Ramon Pont, local que fou del Círcol Tradicionalista, el qual acte els organitzadors, requereixen i conviden tots els elements del ram «Arts lliberals» com son Metges, Advocats, Farmacèutics, empleats d’oficines, teòrics, novel·listes, periodistes, tenedors de llibres, etc., per a què hi facin acte de presència, i s’hi enrolin, cas que els convingui.

PARTIDA DE MILICIANS.

Aquest migdia han partit de la nostra ciutat en direcció al front d'Osca, uns 200 milicians de la nostra ciutat, els quals pertanyen en la seva major part a la C. N. T. També hi ha representació de l'organització sindical U. G. T. i dels partits polítics, Esquerra Republicana i P. S. U. de C.

Bona sort.!

PREC DIRIGIT A LES PERSONES QUE FAN DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Es prega a totes les persones que fan donatius en efectiu a profit de la Cuina Popular que es serveixin fer-ho de 12 a 1 del matí o de 6 a 8 de la tarda, a la Conselleria d’Assistència Social de l'Ajuntament.

Tots aquells donatius amb especies, roba etc. podeu fer-ho al mateix local de la Cuina Popular.

ACCIDENT SENSE CONSEQÜÈNCIES GREUS.

Aquest matí, quan el cotxe dels guàrdies de seguretat sortia del nostre Ajuntament per anar a rellevar la guàrdia de la Torre Bonica de Can Viver, de resultes d'una falsa maniobra del vehicle, ha ocorregut un accident que sortosament no ha revestit la importància que de moment hom es tenia.

El fet ha estat al carrer Cremat, on el cotxe de referència ha envestit l'aparador de la casa Colomer, causant alguns desperfectes. Per sort, ningú ha resultat ferit.

UNA VETLLADA BENÉFICA AL «BAR ESCOLA».

El proper divendres es celebrarà una vetllada a profit de les milícies al «Bar Escola», en la qual hi prendrà part la rondalla del Centre Aragonès amb la col·laboració dels seus cantadors.

No hay comentarios: