miércoles, 9 de septiembre de 2020

L’Acció, dissabte 31 d’octubre de 1.936 pàg. 2

 

DETALLS DE LA MOBILITZACIÓ GENERAL DE LA NOSTRA CIUTAT.

Aquest matí, han estat a Terrassa per tal de continuar organitzant els treballs de mobilització general, els diversos comandants i oficials que comanaran i instruïren els reclutes de Terrassa,.

L’estructuració militar serà dividida en quatre grups. Cada grup serà comanat per un comandant, tres oficials i set individus de classe de tropa, entre suboficials i sergents.

Els comandants d’aquests diversos grups, són els següents: Julià Domingo, Ricard Antolín, Rafael Ramírez i Joaquim Raventós.

FERIT PER HAVER-SE DONAT UN COP DE DESTRAL.

A un quart de dotze d'aquest matí, mentre estellava llenya a casa seva, s'ha donat un cop de destral el genoll, el jove de 16 anys, Jaume Pujol, amb domicili al carrer de Colom, 156.

El metge de torn del Dispensari, li ha curat una ferida incisa a la ròtula, que interessava la bona prerotuliana.

NOTA DE LES MILÍCIES ALPINES.

Tots els terrassencs que estaven inscrits a les columnes alpines, són pregats que és presentin immediatament a Barcelona, al local de les mateixes. Balmes, 292.

CONCESSIÓ D'UN NOU DIVORCI.

Ha estat concedit el divorci, previs els treballs corresponents, als nostres conciutadans, Florenci Jesús Porta i Pastor i Dolors Torruella i Piqueras.

Aquest divorci és amb el mutu dissentiment dels dos afectats, i ha estat concedit al Jutjat d’instrucció de Terrassa.

D’INTERÉS PER ALS ABONATS DEL TELÈFON.

La intervenció de la Generalitat a la Companyia Telefónica fa avinent a tots els abonats al servei telefònic que no estiguin al corrent en llur pagament, l'obligació en que estan de posar-se al corrent pel que resta de mes.

Aquells abonats que desatenguin aquesta consigna sense haver justificat llur activitat davant aquesta intervenció, seran considerats com obstaculitza dors del nou ordre i quedaran per tant, a les conseqüències a que tal actitud pugui donar lloc.

D'INTERÉS PER A LES FUTURES MARES.

La Comissió Municipal de Sanitat es complau en assabentar a totes les conciutadanes pròximes a deslliurar, que presentant-se personalment a la secretaria de la Comissió, carrer de Joan Pomes, 20, tots els dies feiners de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda, els serà entregat gratuïtament un llibre amb coneixements higiènics per a la bona criança de llurs plançons.

«BODAS DE SANGRE» DE GARCIA LORCA.

La memòria invicta i immortal del poeta Garcia Lorca, víctima del vesànic Cascajo, serà homenatjada aquest vespre al Teatre del Poble, per la companyia d'Emili C. Espinosa, posant en escena l’obra d'aquell autor «Bodas de sangre».

En les planes de la col·lecció de «L'ACCIÓ» hi trobaríem extenses cròniques i profusos comentaris escrits sobre aquesta obra quan fou representada a Terrassa pel juliol de l'any 1.933, per primera vegada.

Si sempre hem estat fervents propagadors de l'obra poètica de Garcia Lorca, i sobretot de la que avui ha de representar-se al Teatre del Poble, bé ens escau que recomanem als lectors l'assistència a la funció.

No hay comentarios: