domingo, 20 de septiembre de 2020

L’Acció, dimarts 10 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

IMPORTANT SERVEI DEL COMITÈ INTERNACIONAL DE LA CREU ROJA DE GINEBRA.

Dies passats publicàrem la següent nota que ens va ésser facilitada pel Comitè Local de la Creu Roja,

El «Comitè Internacional de la Creu Roja de Ginebra» ha establert a Barcelona un important servei per facilitar gratuïtament notícies de les persones que es trobin en territori espanyol dominat per un o altre bàndol.

Com queda exposat, aquest servei és absolutament gratuït i es fa per mitjà de la Central de la Creu Roja establerta a Ginebra, la que funciona amb tota perfecció.

Amb l’objecte de donar facilitats i instruccions a tots els ciutadans de Terrassa i del seu Districte als que pugui interessar el servei esmentat anteriorment, tots els dies de treball de 7 a 8 del vespre i els dissabtes de 5 a 8 de la tarda podran dirigir-se a la Secretaria del Comitè Local de la Creu Roja (Arquímedes 263) on seran degudament atesos.

Actualment ens comunica l’esmentat Comitè Local que en atenció als nombrosos ciutadans que acudeixen a utilitzar l’esmentat servei i amb el fi de no molestar a aquests amb llargues i naturals esperes produïdes per les aglomeracions, donada la importància del servei de referència, ha quedat establert el següent horari en substitució del anterior: dies de treball, de 7 a 8 del vespre. Dissabtes de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda.

DE LA REUNIÓ D'AHIR A LA NIT A LA U. G. T,

D'acord amb la convocatòria cursada, ahir a la nit es va celebrar l'anunciada reunió plenària de Juntes Directives de sindicats de la Unió Local de Sindicats Obrers U. G. T. i de militants actius que no exerceixen actualment cap càrrec de responsabilitat en l'organització.

Una prova de l’interès amb què era esperada aquesta reunió, va ésser, evidentment, la extraordinària concurrència que va assistir-hi, la qual cosa palesa la creixent vitalitat de .l'organització local de la Unió General de Treballadors.

El tema central de l’assemblea era informar de les conclusions acceptada es en el darrer ple regional de delegats comarcals, la qual cosa va efectuar el company Carbó, secretari general, exposant els punts essencials aprovats sobre la situació actual dels Sindicats a Catalunya, sobre el pacte entre la C. N. T. i l’ U. G. T, i sobre les orientacions a seguir en el futur, i remarcant que la preocupació de tots, després d'efectuar un anàlisi dels moments que travessem, ha d'ésser laborar per la guerra. La consigna que es va recomanar a tots els militants i a tots els Sindicats va ésser d'acord amb les conclusions del Pla Regional: «Sindicats de cara a la guerra».

Després de l'informe del Comitè Executiu, varen prendre la paraula diversos militants, exposant atinades suggerències que es varen tenir un compte per portar-les a la brevetat possible a la seva realització.

ACTE ANTIFEIXISTA AL LOCAL DE L'U. G. T.

La secció de Banca i Estalvi de l'A. d'Empleats i Tècnics, ha organitzat un acte públic antifeixista i d'orientació cultural, que es celebrarà demà dia 11, a dos quarts de cinc de la tarda al local de l’ U. G. T, carrer Milícies Catalanes, 48.

Faran ús de la paraula:

Pere Carbó, de I’ U. G. T, de la localitat.

Josep Muní i Sales, de la F. C. de T de B. B. I E.

I Miquel Navarro i Sánchez de la F. C. de T de B B i E,

Es recomana l'assistència.

No hay comentarios: