viernes, 4 de septiembre de 2020

L’Acció, dimecres 28 d’octubre de 1.936 pàg. 2

 

NOTA DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL ELS PROPIETARIS PODEN COBRAR ELS LLOGUERS.

La nova estructuració del Consell  municipal amb la col·laboració de les centrals sindicals C N, T.- U. G. T., han canviat l’aspecte de determinats problemes plantejats en la nostra ciutat amb motiu de l’alçament monàrquic-feixista; entre aquests, hi trobem el que fa referència a la incautació dels lloguers, fets en circumstàncies apremiants, per ambdues centrals sindicals amb la lloable finalitat d'eliminar els sense-feina de les diverses Seccions que componen el ram de la construcció, destinant la totalitat de les quantitats recaptades a obres de caràcter públic, tals com habilitació de locals-escola, urbanització de la Carretera de Montcada etc. I per tant, en virtut de la modificació esmentada i entenent els organismes sindicals al·ludits que la representació genuïna del Poble recau en el Consell Municipal i com a tal l'endegador únic del nou estat de coses, exceptuant l'import dels lloguers corresponents al proppassat mes de setembre, renunciar a tota intervenció en aquest assumpte amb la finalitat de què el Municipi pugui desenvolupar el seu sistema financer sense intervencions extraoficials i amb la col·laboració del Comissariat de l'Estatge.

Per tant, queda entès que els propietaris de finques urbanes podran percebre sense intervenció de cap mena, l’import dels lloguers del corrent mes d'octubre, quedant la intervenció de les centrals sindicals en aquest assumpte limitada als lloguers vençuts corresponents al mes de setembre últim.

La qual cosa aquesta Presidència d'acord amb les centrals sindicals i amb la finalitat d’aclarir conceptes i concretar actuacions fa públic per a general coneixement de les persones interessades.

Terrassa, vint-i-set d'octubre de 1.936.

El President, Jaume Figueres.

ALTRA NOTA DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

Quin és el refugi de la nova família en la transformació social?.

Es el Socors Roig Internacional. La Guerra imposada que ha fet l'esclat de la hipocresia consignatària del feixisme ens ha obligat a defensar la llei natural de la llibertat.

Però... també ens obliga a eixamplar la família; orfes, vídues, vells. Ja no és el cognom el que domina familiarment, ni moll menys aquella forma protocol·lària de lligams materials. Es la causa que encarna un esperit viu, com si diguéssim sang nova. Aquest és el S. R. I.. ─Maci-Mon.

FUNCIONAMENT DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE TREBALL.

Per tal d'assolir millor eficàcia en la tasca que li competeix, aquesta Conselleria municipal de Treball ha acordat ordenar i distribuir els serveis propis del seu departament en la forma següent:

Control obrer i Atur forçós; Conseller Josep Pedro.

Borsa de treball i Assegurances socials. Conseller: Rossend Bové.

Utilitat industrial i Equilibri. Productiu: Consellers: Josep Pujolá i G. Espartacus Puig.

Hores de despatx; de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda.

Per a reclamacions i consultes de caràcter general o sobre matèries no previstes en el procedent quadre distributiu, tots els dies feiners, de 6 a 7 de la tarda.

TRASLLAT D'UNES CAMPANES A LA NOSTRA CIUTAT.

Aquest mati. un camió de la brigada municipal s’ha traslladat al veí poble de Viladecaballs, per tal de dur a la nostra ciutat, les quatre campanes de l’església d'aquell poble.

Les susdites campanes han estat portades a una fundació local, per tal que aquell material pugui ésser destinat a la fabricació de coses útils per a la guerra.

PROPER FESTIVAL BENEFIC QUE ES CELEBRARÀ A LA CASA DEL POBLE.

S'està organitzant activament a la nostra Casa del Poble, un extraordinari festival, en el qual a més de prendre-hi part la nostra activa sessió teatral, també hi col·laborarà la rondalla del Centre Aragonès de la nostra ciutat, i un gran quadre de cantadors i balladors de fotes, procedents d'Aragó.

Aquesta festa se'ns diu que tindrà lloc el dia 7 del pròxim mes de novembre. Ja en parlarem més endavant.

No hay comentarios: