viernes, 18 de septiembre de 2020

La Veu de Catalunya, 8 de novembre de 1.936, pàg. 10

 

La Fraternitat Republicana Federal de la barriada de Sant Pere, va celebrar el seu anunciat festival a profit de les Milícies Antifeixistes, que, a més, serví per a inaugurar oficialment la senyera de l’entitat.

La festa fou començada per la Companyia teatral «Joventut», la Banda Municipal, cedida generosament pel Consell Municipal, la Rondalla de Centre Aragonès i el Quartet Torres.

Amb un nombre considerable d’assistents, a les onze del matí va tenir lloc un vermut d’honor, en el decurs del qual fou hissada una bandera federal al balcó principal de l’edifici de l’entitat.

L’acte d’inauguració de la senyera oficial s’efectuà a les tres de la tarda. Diversos companys feren parlaments al·lusius a l’acte que es celebrava. Finits els discursos la Banda Municipal, sota la direcció del mestre Serrat, executà diferents composicions.

A dos quarts de sis de la tarda començà el ball, que finí entrada la vetlla, i que anà a càrrec d’una orquestrina.

Finalment, a les deu de la nit va començar la vetllada teatral i musical, darrer acte del dia. Els companys J. Llach i V. Aguilar interpretaren el diàleg «Escultures de marbre» i foren ovacionats per la labor interpretativa.

Després va posar-se en escena el drama en un acte, d’Ignasi Iglésies «Joventut».

A continuació, va actuar el Quartet Torres, integrat per aquests, els tenors Josep Alegre i Lluis Crispí, i el baríton Josep Nassarre. Varen cantar diversos fragments de compositors espanyols.

També s’apuntà un nou èxit la Rondalla del Centre Aragonés, amb la cooperació dels cantadors Josep Albert i Faustí Ariño.

Com a fi de festa, el grup teatral «Joventut» va interpretar el quadre de costums «El carro del vi»

Monja i frare detinguts.

Després de la detenció de l’individu que tractava de marxar a l’estranger amb un passaport fals, s’ha practicat una altra detenció la d’una dona anomenada Anna Roca, superiora del convent de les Carmelites de Terrassa, a la qual foren trobades 39.000 pessetes en bitllets.

El detingut era el superior dels Carmelites d’Olot, Agustí Costa Serra, al qual es trobaren 2.700 pessetes.

Ambdós foren posats a disposició del Jutjat de guàrdia.

No hay comentarios: