martes, 29 de septiembre de 2020

L’Acció, dilluns 16 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

LA TRISTA FIRA D’ENGUANY.

Encara que d'una forma desacostumada s'està celebrant a la nostra ciutat la fira anomenada d’hivern.

Les anormals circumstàncies que vivim, han fet que enguany la fira sigui quelcom molt migrat i per tant de poca animació.

Les alegres atraccions han estat suprimides, com també solament ha acudit a la fira una tercera part de les parades destinades a allò que podríem dir-ne comerç.

Com és natural l'animació al Passeig ha estat molt menys que en altres anys, essent per aquesta causa que aquesta fira està passant sense pena ni glòria.

IMPORTANT REUNIÓ CELEBRADA A L’UNIÓ COMERCIAL.

Per tal de proveir la nostra ciutat de tots aquells articles que escassegen, es celebrà al local de la Unió Comercial, una reunió que fou presidida pel conseller regidor de Proveïments, Marti Bruno.

En aquesta reunió es demanà la cooperació de tots els nostres conciutadans propietaris de cansaladeries o venedors de gra cuit, per tal de crear un capital voluntari en forma de préstec, el qual capital servirà per proveir Terrassa de tots els articles que falten, tals com, bacallà, mongetes, cigrons, sucre, Llet condensada, etc:

Els reunits estigueren conformes en la creació d'aquest capital, acordant-se que per tot avui i demà dimarts, poden passar els comerciants, a donar llur nom i la quantitat que aporten.

Si aquests comerciants tenen els diners a la Caixa d'Estalvis, o bé en algun Banc, poden passar el dimecres pel Comitè de Proveïments, on els entregaran un document, mitjançant el qual trauran els diners que s'assenyalin.

Aquestes quantitats seran retornades tan aviat com sigui possible una vegada arribats els gèneres.

ORDRES SERIOSES PER A EVITAR L’ACAPARAMENT DE GÈNERES.

La Conselleria Municipal de Proveïments posa a coneixement dels ciutadans terrassencs que a partir d'avui dilluns, seran efectuats registres domiciliaris, al fi d'evitar l'acaparament d'articles alimentaris, que persones poc escrupoloses porten a terme, malgrat les ordres fetes públiques.

A la casa que els siguin trobats més gèneres dels que necessiten es procedirà a la seva incautació i a més se'ls imposarà una multa.

NO S'HAN DE FER CUES.

Assabenta la Conselleria de Proveïments que en els moments actuals no hi ha res que justifiqui la formació d'aquestes cues interminables davant els establiments de venda, i per tant, que no està disposada a què es produeixin alteracions d'ordre públic motivades per certa classe de que d'una manera premeditada, cerquen implantar la desmoralització del moment revolucionari que estem vivint.

IMPORTANTISSIM AVIS ALS COMERGANTS I PROPIETARIS DE CAFES I BARS.

Fins a nova ordre, queda sense efecte l'impost als cafès i licors, imposat per la Conselleria de Proveïments i que va fer públic per mitjà de la premsa local. Així mateix queda sense efecte, fins a nou avis, el càrrec del 2 per cent per quilo de comestibles.

No hay comentarios: