jueves, 10 de septiembre de 2020

L’Acció, dilluns 2 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

SINDICAT MUSICAL TERRASSENC (C. N. T,- A. I. T.).

Assabenta a tots els  seus associats la necessitat que tenen de passar ─ personalment o delegant la missió a altre company per aquest estatge, Plaça República, 6, segon, el dimarts o dimecres propers, dies 3 i 4, de 9 a 10 del vespre, per a fer les cotitzacions de quotes de soci corresponents als mesos  d’octubre i novembre, presentant a l'ensems el carnet de la Central Sindical on són adherits per a posar-lo al corrent de pagament.

Així mateix es recorda l’obligació que tot soci té d'assistir a les reunions que es celebren els dijous de cada setmana en el nostre estatge.

NO S’HAN DE PRESENTAR BASES DE TREBALL.

El Secretariat Regional de la Unió General de Treballadors fa saber a tots els Sindicats de Catalunya que no s'han de presentar bases de treball i que s'han d'atenir a les anteriors al moviment amb l'augment corresponent al decret publicat a finals de juliol.

ALTRES AMICS MILICIANS QUE SURTEN EN DIRECCIÓ A TARRAGONA.

Aquest migdia, han sortit de Terrassa en direcció a Tarragona, on s'aniran amb els milicians de la nostra ciutat adscrits a l’E. R. C., que ja partiren divendres, una vintena de milicians de la nostra Casa del Poble.

Han marxat amb un autocar de la Plaça de la República, on han estat acomiadats amb entusiasme per les moltes persones que s’havien congregat en aquell lloc.

ASSOCIACIÓ FEMENINA PRO-INFÀNCIA OBRERA.

Al carrer Milícies Catalanes ,[48, hi ha estat instal·lat el despatx i oficines de l’ «Associació pro infància obrera» entitat femenina que es dedica a l’assistència i acolliment dels infants desvalguts, víctimes en un sentit o altre, de la barbàrie feixista.

De 5 a 8 de cada tarda es troba al susdit local una delegada de companyes a les quals poden adreçar-se totes les persones que precisin quelcom de L'Associació o vulguin ajudar-la en allò que puguin.

PER A NO PARTIR LES FEBRES DE MALTA.

Assabentada la Comissió Municipal de Sanitat pel Cap del Laboratori Microbiològic del nostre Ajuntament, de l’existència a la nostre urbs de varis casos isolats de febre de Malta, ja sotmesos a una medicació eficient, aconsella a tots els conciutadans com a mesura de profilaxi general, que per a fer impossible l’extensió de dita malaltia, observin la precaució de sotmetre durant 30 minuts a una temperatura de 60 graus, tota la llet de cabra o de vaca que hagin de consumir.

Com que la susdita infecció, provocada indistintament pel «micrococus milentesis» de Bruce, o el «bacillus abortis» de Banq, la trameten a l’home per mitjà de la llet les vaques i les cabres; la Comissió Municipal de Sanitat ha encarregat al Cap dels Veterinaris del Municipi l’adopció d'algunes mesures preventives en interès de la salut pública.

NOTA DE LA SECRETARIA DEL CONSELL MUNICIPAL.

Es prega a tots els ciutadans que tinguin hostes a tot estar, que portin una relació exacta del nombre dels mateixos en aquest Secretariat en el termini màxim de dos dies. A les persones que no compleixin aquesta disposició se'ls imposarà la sanció corresponent.

L'INAUGURACIÓ DE LA SENYERA DELS FEDERALS LOCALS.

S'han celebrat amb força animació i èxit, els festivals que per a la inauguració d'una senyera, tingueren efecte abans d'ahir, a la Fraternitat Republicana Federal.

Un dels actes que més concorregut es vegé. fou la festa musico-teatral celebrada el  dissabte a la nit.

Els components de la secció teatral «Joventut», interpretaren amb força consciència tres obretes teatrals en un acte, les quals feren les delícies del públic.

També fou molt reeixida l'actuació dels components de la rondalla del Centre Aragonés, com també el concert de cançons que desgrana un ajustat tercet vocal, compost per dos tenors i un  baríton.

No hay comentarios: