sábado, 5 de septiembre de 2020

El Dia, edició dijous 29 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

NOTA DE LA SECRETARIA DEL CONSELL MUNICIPAL :: PER ALS QUE TINGUIN DISPESERS A TOT ESTAR.

Es prega a tots els ciutadans que tinguin hostes a tot estar, que portin una relació exacta del nombre dels mateixos a aquest Secretariat en el termini màxim de dos dies. A les persones que no compleixin aquesta disposició, se’ls imposarà la sanció corresponent.

NOTA DEL C. C. R.

Aquesta entitat s'associa al condol per la mort del company Alfons Font cap de la centúria d'Acció Catalana Republicana de la Barceloneta.

COLUMNA DE VOLUNTARIS DE LA C. N. T.

Ha començat, a Terrassa, l'allistament voluntari per a la columna de "10.000 homes" en un Control de Guàrdia de la C. N. T.

MARXA UNA CENTURIA DE LA U. G. T.

Demà al matí, marxarà una centúria de la U. G. T. que es desplaçarà a Barcelona, a la caserna Carles .Marx, on se li designarà el lloc del front on ha d'ésser destinada.

NOU HORARI DE TANCAMENT DE CAFÈS I BARS.

Des del proper dilluns, dia 2, l'horari de tancament de les societats, bars, cafès i similars, del dilluns al divendres, serà a les 12 de la nit.

Els dissabtes i diumenges, dies festius i vigílies, hauran de tancar a dos quarts de dues.

LA DIADA DELS DIFUNTS.

La Presidència del Consell Municipal ha disposat que, amb motiu de la Diada dels Difunts, només podran portar-se al Cementiri rams, corones.

Queda, per tant, prohibida tota exhibició do creus o emblemes religiosos.

NOMENAMENT.

El nostre bon amic En Josep Rigol ha estat nomenat Delegat de la Generalitat de la nostra Junta de Museus, i conservador i administrador del patrimoni artístic de Terrassa.

L'amic Rigol mereixia aquesta distinció, per la tasca infatigable que ha vingut realitzant a partir dels fets revolucionaris.

EL BATXILLERAT.

El Butlletí Oficial de la Generalitat, publica l'ordre d'obertura de matrícula de Batxillerat a tots els Instituts de segon ensenyament de Catalunya, del dia 1 al 10 del pròxim novembre, a la vegada que queda mobilitzat tot el personal docent d'aquests centres.

NOU DIARI.

Demà, divendres apareixerà "Front”, òrgan diari del P. O. U. M., a la nostra ciutat.

No cal dir com donem la benvinguda al col·lega.

UN FESTIVAL A PROFIT DE LES MILÍCIES AL "BAR ESCOLA".

Demà divendres, es celebrarà al "Bar Escola" un extraordinari festival a profit de les milícies antifeixistes.

Prendran part en aquesta vetllada, els incansables components de la rondalla del Centre .Aragonès, amb la col·laboració dels seus cantadors, cosa que fa preveure que la festa assolirà un just èxit.

Es sortejaran valuosos regals.

ALS ABONATS DE TELÈFONS.

Recordem que demà passat, dia 31, acabarà el termini d'inscripció a la Guia d'Abonats de Catalunya, en la qual figuraran tots els telèfons que hom sol·liciti fins a l'esmentada data i les variacions que els actuals abonats interessin en les oficines de la Companyia.

FESTIVAL TEATRAL A PROFIT DE LA CUINA POPULAR DE LA NOSTRA CIUTAT.

Organitzat pel Grup Germanor, es celebrarà demà divendres un festival artístic en el Teatre del Poble, en el qual es posarà en escena el drama en set actes "La Portera de la Fàbrica".

Per a millor comoditat dels assistents, es vendran localitats al preu d'una pesseta, a la taquilla del Teatre del Poble, de 6 a 8 del vespre.

CAIGUDA.

Enric Llanes, de vuit anys, domiciliat al carrer de Ponent, 2, s'ha produït, en caure, una ferida al front que li ha estat curada al Dispensari Mèdic pel facultatiu de torn.

CONTUSIONAT.

Al Dispensari Municipal, ha estat assistit Alfons López, habitant al carrer de Bartrina, 20. d'una ferida al genoll, produïda per caiguda.

Una volta auxiliat, el pacient ha passat al seu domicili.

No hay comentarios: