sábado, 5 de septiembre de 2020

L’Acció, dijous 29 d’octubre de 1.936 pàg. 2

 

NOTA DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL, ELS PROPIETARIS PODEN COBRAR ELS LLOGUERS

La nova estructuració del Consell Municipal amb la col·laboració de les centrals sindicals C. N. T.- U. G. T., han canviat l'aspecte de determinats problemes plantejats en la nostra ciutat amb motiu de l’alçament monàrquic-feixista; entre aquests, hi trobem el que fa referència a la incautació dels lloguers, feta en circumstàncies apremiants, per ambdues centrals sindicals amb la lloable finalitat d'eliminar els sense feina de les diverses Seccions que componen el ram de la construcció, destinant la totalitat de les quantitats recaptades a obres de caràcter públic, tals com: habilitació de locals escola, urbanització de la Carretera de Montcada etc. i, per tant, en virtut de la modificació esmentada i entenent els organismes sindicals al·ludits que la representació genuïna del Poble recau en el Consell Municipal i com a tal la l’endegador únic del nou estat de coses; exceptuant l’import dels lloguers corresponents al proppassat mes de setembre, renunciar a tota intervenció en aquest assumpte, amb la finalitat de què el Municipi pugui desenvolupar el seu sistema financer sense intervencions extraoficials i amb la col·laboració del Comissariat de l'Estatge.

Per tant, queda entès que els propietaris de finques urbanes podran percebre sense intervenció de cap mena, l’import dels lloguers del corrent mes d'octubre, quedant la intervenció de les centrals sindicals en aquest assumpte limitada als lloguers vençuts corresponents al mes de setembre últim,

La qual cosa aquesta Presidència d'acord amb les centrals sindicals i amb la finalitat d'aclarir conceptes i concretar actuacions fa públic per a general coneixement de les persones interessades.

Terrassa, vint-i-set d'octubre de 1.936.

El President, Jaume Figueres.

EL FESTIVAL BENÈFIC DE DEMÀ AL TEATRE DEL POBLE.

Recordem als lectors que demà a la nit, els aficionats del Grup Germanor, celebraren un festival a profit de la Cuina Popular, en el Teatre del Poble.

En aquesta festa hi serà representada l'emotiva obra, «La portera de la Fàbrica». Creiem que els nostres conciutadans emplenaran el Teatre, doncs l'esforç d'aquests aficionats i el fi benèfic que es persegueix bé s'ho mereixen.

LES ACTIVITATS DEL DISPENSARI.

De resultes d'una caiguda, ahir a la tarda assistiren al Dispensari, el jove de 20 anys, Alfons López, domiciliat el carrer Bartrina, 204, Sofria una ferida contusa al genoll.

També curaren un vailet de 8 anys, anomenat Enric Lláñez, domiciliat al carrer Ponent 2, el qual tenia una ferida infectada al front.

A LES 12 DE LA NIT, TOTS ELS CAFÈS DE TERRASSA SERAN TANCATS, MENTRE DURIN LES ACTUALS CIRCUMSTÀNCIES.

Des del proper dilluns, dia 2 de Novembre, per disposició de la Presidència del Consell a totes les societats, bars, cafès i similars de la ciutat, tancaran les seves portes, a les 12 en punt de la nit, exceptuant les vigílies i dies festius que es tancarà a dos quarts de dues de la matinada.

Alhora també queda rigorosament prohibit jugar diners, encara que sigui en poca quantitat, a l'interior dels establiments esmentats.

DE LA DIADA DE TOTS SANTS.

La presidència del Consell Municipal, ha disposat que amb motiu de la diada de Tots Sants, tots aquells familiars de difunts que desitgin portar rams i corones al Cementiri, podran fer-ho lliurement.

Queda prohibit, però, portar al Cementiri, creus, imatges, estampes, llums i altres coses de simbolització religiosa.

UN FESTIVAL A PROFIT DE LES MILÍCIES AL «BAR ESCOLA».

El proper divendres, es celebrarà al «Bar Escola», un extraordinari festival a profit de les milícies antifeixistes.

Prendran part en aquesta vetllada, els incansables components de la rondalla del Centre Aragonès, amb col·laboració dels seus cantadors, cosa que fa preveure que la festa assolirà un just èxit.

Es sortejaran valuosos regals.

EL BUTLLETÍ DEL COMISSARIAT DE LA VIVENDA.

Ha aparegut el Butlletí del Comissariat de la Vivenda, corresponent al quart trimestre d'enguany. Substitueix el Butlletí de la desapareguda Cambra de la Propietat.

L'ARTISTA JOSEP RIGOL HA ESTAT NOMENAT DELEGAT DE LA COMISSARIA GENERAL DE MUSEUS, A LA NOSTRA CIUTAT.

En virtut del decret del Consell de la Generalitat, de data 15 d'agost, en el qual s'ordenava la dissolució de totes les Juntes de Museus i altres entitats que tenien com a funció l'ordenament i administració dels Museus de les diverses localitats de Catalunya, han estat nomenats delegats de la Comissaria General de Museus, en diverses ciutats de Catalunya.

A Terrassa el nomenament ha recaigut sobre l'artista Josep Rigol i Fornaguera, el qual no dubtem que portarà a terme el seu comés, amb la cura i amor que ell té en aquesta classe de coses.

No hay comentarios: