viernes, 11 de septiembre de 2020

L’Acció, dimarts 3 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

CÈDULES   PERSONALS.

La recaptació de les cèdules personals del corrent exercici està oberta tots els dies feiners de 9 a 12 del matí en el local de la Recaptació, Puignovell  n.º 13.

CAMPANES QUE PASSARAN A ÉSSER MATERIAL DE GUERRA.

Durant aquests darrers dies, han estat recollides les campanes dels veïns pobles de Matadepera, Ullastrell i Castellbisbal.

Totes aquestes campanes, que juntament  amb les que dies passats foren tretes de Viladecaballs, sumen unes 14, sense comptar les petites, seran  traslladades a Barcelona, on seran foses per a destinar-les a la fabricació de material de guerra. 

REUNIÓ DE LA JUNTA CENTRAL DE L'U. G. T.

Es recomana als components de la Junta Central de la U. G. T. de la nostra ciutat, que aquesta nit acudeixin sens falta, a una reunió que es celebrarà en el seu local social. 

FERIT PER HAVER ESTAT ATROPELLAT PER UN COTXE.

Per haver estat atropellat per un cotxe, aquest matí han curat al Dispensari el ciutadà, Josep Corbera, de 51 anys, domiciliat al carrer Sal·lari, 41. Presentava una ferida incisa-contusa al front i contusions i erosions a la cama i genoll dret, com també algunes ferides a la mà dreta.

VETLLADA TEATRAL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG PEL GRUP «IGNASI IGLÉSIES» DE JOVENTUT TERRASSENCA.

El proper divendres dia 6 a les deu de la nit, es celebrarà al Teatre del Poble, una vetllada teatral a profit dels Hospitals de Sang.

El Grup «Ignasi Iglésies» posarà en escena el drama en tres actes del malaguanyat dramaturg del qual porta el nom:

El cor del poble i el sainet de Santiago Rossinyol.

El triomf de la carn. Posat novament en escena a precs del públic.

UN MILICIÀ DEL P. O. U. M. MORT AL FRONT D’OSCA.

Llegim que al front d'Osca, a primera línia de foc ha mort el milicià Aleix Lavilla i Layunta, adscrit a les milícies del P. O. U. M.

Aleix Lavilla estava afiliat a I‘ al·ludida organització des de feia poc temps. Estava també sindicat a la U. G. T. (Sindicat Fabril i Tèxtil). Des dels primers dies del moviment s'havia mobilitzat  voluntàriament i actuava amb disciplina contra el feixisme.

LA FESTA BENÈFICA DEL PROPER DISSABTE A LA CASA DEL POBLE.

Podem assegurar que el festival benèfic que es celebrarà el proper dissabte a Fraternitat Republicana, serà quelcom d’importància de valor artístic.

Entre els cantadors i balladors que prendran part a la segona part del programa, hi figura una parella infantil de balladors de jotes. Aquests dos infants de 8 anys, són d'una reconeguda vàlua, havent aconseguit grans èxits en tots aquells llocs on han actuat.

El  programa  del  proper  dissabte  és  extensíssim, cosa que creiem atraurà l'atenció dels nostres conciutadans els quals no dubtem emplenaran el nostre saló de festes fins a vessar.

Demà començaran a vendre's localitats numerades al mostrador del cafè de la Casa del Poble.

IMPORTANT FESTIVAL BENÈFIC AL CINEMA ALEGRIA.

EI proper dijous es celebrarà al Cinema Alegria, un selecte festival a profit de les milícies, en el qual hi prendran part, a més de la Banda Municipal, els notables artistes lírics, Marc Redondo, Emili Vendrell, Antoni Palacios, Conxa Panades i Antoni Biarnès. També hi col·laborarà el mestre Civera.

Com a fi de festa, serà posada en escena la xistosa comèdia en un acte «La meva senyora».

No hay comentarios: