domingo, 20 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimarts 10 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

Continua efectuant-se a diversos llocs de la ciutat, l’obligada instrucció militar dels mobilitzats.

Aquest matí, s’han produït uns petits incidents al camp de l’Harmonia. Se’ns comunica, però, que fem públic que demà, a les hores de costum, continuarà la instrucció en l’esmentat camp.

ARRIBADA DE FORCES A LA NOSTRA CIUTAT :: SUGGERÈNCIA QUE COMPARTIM.

A un quart d'una d'aquest migdia, ha arribat a Terrassa un destacament de 150 soldats de l'exèrcit del poble, pertanyents a les lleves del 1.934 i 1.935 suara mobilitzats.

En dies successius, arribaran altres destacaments fins a completar la columna de vuit-cents homes que anunciàvem dies enrere.

S'allotjaran a l'edifici de les ex-Escoles Pies, prèviament habilitades per a caserna.

Per cert que el nostre estimat company, doctor Joan Paulís, ha suggerit al Consell Municipal la idea de donar-li el nom de “Caserna de Lluis Sirval”, el malaguanyat periodista víctima de les tres feixistes quan els fets d’octubre, a Astúries.

Compartim la suggerència del company Paulís.

EL COBRAMENT DE LA SETMANA DELS MILICIANS DEL FRONT.

A la Junta de Seguretat, Departament de Guerra. es fa el pagament de la setmanada dels milicians del front.

Demà, dimecres, de 9 a 1 dei matí, als d'E. R. de C, i de 3 a 7 de la tarda els del P. S. U. de C.

Dijous, de 9 a 1 del mati, els de la U, G. T.

DE LA REUNIÓ D'AHIR A LA NIT A LA U. G. T.

D'acord amb la convocatòria cursada, ahir a la nit es va celebrar l'anunciada reunió plenària de Juntes Directives de sindicals de la Unió Local de Sindicats Obrers U. G. T. i de militants actius que no exerceixen actualment cap càrrec de responsabilitat en l’organització.

Una prova d’interès amb què era esperada aquesta reunió, va ésser, evidentment, la extraordinària concurrència que va assistir-hi, la qual cosa palesa la creixent vitalitat de l’organització local de la Unió General de Treballadors.

El tema central de l’assemblea era informar de les conclusions acceptades en el darrer ple regional de delegats comarcals, la qual cosa va efectuar el company Carbó, secretari general, exposant els punts essencials aprovats sobre la situació actual dels Sindicats a Catalunya, sobre el pacte entre la C. N. T., i la U. G. T., i sobre les orientacions a seguir en el futur, i remarcant que la preocupació de tots, després d’efectuar una anàlisi dels moments que travessem, ha d’ésser laborar per la guerra. La consigna que es va recomanar a tots els militants i a tots els Sindicats va ésser d’acord amb les conclusions del Ple Regional: “Sindicats de cara a la guerra”.

Després de l’informe del Comitè Executiu, varen prendre la paraula diversos militants, exposant encertades suggerències que es varen tenir en compte per portar-les a la major brevetat possible a la seva realització.

UNA VISITA INTERESSANT.

El darrer dissabte. estigué a la nostra ciutat el redactor del periòdic francès "Regards", Francesc Tristán i Tzara, vingut expressament per a visitar les nostres Esglésies Romàniques.

Fou acompanyat per diversos elements del Consell Municipal de Cultura.

Segons se'ns informa, aquesta visita fou motivada de resultes d'unes manifestacions fetes per cert personatge a París, segons les quals els referits temples romànics havien estat destruïts pels revolucionaris.

Ja haurà vist, pels seus propis ulls el company periodista de “Regards” que la revolució sap guardar tots els valors del patrimoni artístic quan són autèntics.

EL FESTIVAL DE DISSABTE A LA CASA DEL POBLE.

Amb gran assistència de públic, dissabte es va celebrar a la Casa del Poble la vetllada anunciada a profit de les milícies.

El programa, en l’execució del qual participà la Secció Artística de la casa i un notable conjunt de cantadors i balladors de jotes, aconseguí un bon èxit i el festival resultà reeixit, per tols conceptes.

No hay comentarios: