martes, 29 de septiembre de 2020

El Dia, edició dilluns 16 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3.

 

AVIAT ARRIBARÀ UN VAGO DE MONGETES I ALTRE DE BACALLÀ.

Dintre uns dies arribaran A la nostra ciutat un vagó de mongetes i altre de bacallà, adquirits per la Conselleria Municipal de Proveïments.

Les mongetes seran equitativament repartides. EI bacallà serà repartit a les parades de pesca salada dels Mercadals i a les tendes dedicades a aquest article. S'adverteix el públic, que el bacallà serà venut remullat.

ACCIDENT.

El doctor de tom al Dispensari, ahir a la una de la tarda va assistir Jaume Pont de 27 anys, domiciliat al carrer Miquel Servet, 8, qui presentava cremades de segon grau en ambdues mans, que va produir-se en descendir d'una corda des de regular alçaria.

BOLC D’UN CARRO :: QUATRE FERITS.

En un revolt de la Carretera de Castellar, a les deu del matí d'ahir va bolcar un carro matrícula del veí poble de Castellar, resultant ferits els seus quatre ocupants, que varen ésser convenientment assistits al Dispensari de la nostra ciutat.

Els lesionats s'anomenen Maria Puig de 80 anys, i el seu espòs Miquel Domingo, de 88, domiciliats a la Casa. de camp de Can Ginebreda; Miquel Mariné de 25 anys i Bonaventura Querol, de 40, ambdós habitants a la Casa Florida, del poble de Castellar.

La Puig de la que resultà més fortament contusionada. Sofreix contusions en diverses parts del cos i fortíssima commoció cerebral. Aquesta una volta assistida quedà allitada a l’Hospital de la localitat.

El Domingo, presentava ferides inciso-contuses en ambdues cames i l’altre erosions i excoriacions al crani i cara.

Aquesta, una volta els fou practicada la primera cura foren traslladats a les respectives llars.

COMERCIANT PENYORAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments ha imposat una penyora de 200 pessetes al comerciant Pere Pujol, domiciliat al carrer Transversal, 146, per haver infringit la disposició d'aquesta Conselleria, referent el preu de venda del sucre fi.

Una vegada més es fa avinent a tots els comerciants tinguin en compte no abusar de les circumstàncies actuals.

INSTITUT DE SEGON ENSENYAMENT.

Els alumnes de 6è curs que tinguin alguna assignatura pendent per a acabar el grau de Batxiller i desitgin examinar-se, hauran de presentar-se a la Secretaria de l'Institut el proper dimecres dia 18 dels corrents, entre 10 i 12 del matí. Els exàmens tindran lloc el dia 24 dels corrents a les 10 del matí, en el ben entès que sols seran admesos a examen els que hagin efectuat la presentació el dia 18.

RECORDANT LES ATRIBUCIONS D'UN DECRET.

El Jutjat de primera Instància ha rebut un avis telegràfic del President de l'Audiència, en el qual es diu que el Jutjat de Terrassa recordi als Jutjats populars del Partit, que d'acord amb el decret de la conselleria de Justícia, de data 28 d'Agost, només tenen força d'obligar en territori català, les disposicions legals inserides al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

CICLISTA QUE CAU.

Per haver efectuat una falsa maniobra amb la bicicleta que muntava, el jove de 17 anys, Josep Puig, amb domicili al Pla del Romaní, 18, va sofrir una caiguda a la Carretera de Matadepera, produint-se erosions i excoriacions a la cara i mà esquerra, que li foren curades pel facultatiu de torn al Dispensari, ahir a les dotze del matí

ELS ACORDS D'UNA INTERESSANT REUNIÓ CELEBRADA PELS COMERCIANTS DE LA LOCALITAT.

Dissabte passat a la tarda, els comerciants de la localitat foten convocats a una reunió que es celebrà a la Unió Comercial, sota la presidència del company Bruno, President de la Conselleria Municipal de Proveïments.

En la mateixa, es demanà l'ajut de tots els ciutadans que tinguin tenda o bé venguin gra cuit així com també als bacallaners per a crear un capital voluntari en concepte de préstec per a proveir la ciutat de tots els queviures que escassegen com son, bacallà, mongetes, cigrons, sucre i llet condensada etc. Tots reunits donaren la màxima confiança a la Presidència acordant-se que entre el dilluns i dimarts que passessin per la Secretaria de la Unió Comercial per a apuntar el nom i la quantitat que poden lluitar i el dimecres les faran efectives a la Conselleria Municipal de Proveïment. En cas de tenir els interessats les pessetes a la caixa d’estalvis o bé als bancs hauran de passar el dimecres per Proveïments a cercat el document pet a poder retirar les pessetes dels dits establiments bancaris.

Aquestes quantitats seran retornades tan prompte sigui possible, després de l'arribada dels gèneres.

DONA MOSSEGADA PER UN GAT.

En el seu domicili, carrer de Pi i Margall, 35 baixos, ahir al matí va ésser mossegada pet un gat Elvira Palau, de 28 anys d'edat. Va personar-se al Dispensari Mèdic, on li foren curades unes ferides incises a la mà esquerra.

El gat de referència ha estat posat en observació per si presenta símptomes rabioses.

No hay comentarios: