sábado, 12 de septiembre de 2020

L’Acció, dimecres 4 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

DEPARTAMENT D'ECONOMIA (SECCIÓ COMERÇ).

A l'objecte de fer aquells treballs necessaris per tal de que les cases industrials que es dedicaven a l’exportació puguin cobrar les compensacions que acrediten al Comitè Seder, i Comitè Cotoner, aquest departament demana a les esmentades cases que en el termini màxim de 5 dies a comptar del de la data, parlin una relació ben detallada de les quantitats que els citats organismes els deuen, consignant-se l’operació a què es refereix.

NOTA DE LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA D’AQUESTA CIUTAT.

Comprenent aquesta Conselleria i procurant i vetllant perquè els camperols cultivin intensament la terra trobant-nos en l’època de la sembra, recomanem que tothom sembri tan o més que mai. Per aquest motiu posem en coneixement de tots els camperols que mitjançant un val que aquesta Conselleria expedirà sense pagar res, podran anar a carregar fems del femer del Duran, tots els que els necessitin per tal d’abonar les terres de sembradura i demés conreus.

Es aquella la primera mesura que aquesta Conselleria posa en pràctica com ajut als Camperols per tal que la terra es cultivi tota i bé.

INTERÉS PELS AFECTATS PEL DECRET DE MOBILITZACIÓ.

La Comissió Municipal de Sanitat assabenta a tots els individus que al·leguin qualsevol malaltia o lesió de les compreses en el quadre de inutilitats de la vigent llei de reclutament promulgada pel Govern de la Generalitat de Catalunya i els quals no hagin estat reconeguts encara pel metge militar encarregat d'aquest servei Dr. Carles Maturana; es presentin urgentment de 4 a 6 de la tarda en l'estatge d'aquesta Comissió. Carrer de Joan Pomés número 20, amb la seva targeta d'allistament i amb el ben entès que de no fer-ho, els pot ocasionar perjudici.

D’INTERÉS PER A LES FUTURES MARES.

La Comissió Municipal de Sanitat es complau en assabentar a totes les conciutadanes pròximes a deslliurar, que presentant-se personalment a la secretaria de la Comissió, carrer de Joan Pomés, 20, tots els dies feiners de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda, els serà entregat gratuïtament un llibre amb coneixements higiènics per a la bona criança de llurs plançons.

NOTA DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

El Progrés del món no és pas per corcar classes. Socialment és una essència humana que vigoritza, la presenta per regenerar el futur progressivament. El «timo» de la caritat ha estat el clixé i trampeta de lladres de la caritat i assistits, robats i assassinats al màxim pel feixisme la seva fi serà el cataclisme.  Per  què?...

Perquè al Socors Roig Internacional no hi ha assistidors de «timus» ni fatxenderies: ni tampoc assistits per doblegar l'espina dorsal. Purament: el refugi col·lectiu de l'obrer d'arreu del món.

Ingresseu-hi. Maci-Mon.

UNA VETLLADA BENÉFICA AL «BAR ESCOLA».

El proper divendres es celebrarà una vetIlada a profit de les milícies al «Bar Escola», en la qual hi prendrà part la rondalla del Centre Aragonès amb la col·laboració dels seus cantadors.

Aquesta festa, havia de celebrar-se la passada setmana, però per causes alienes als seus organitzadors, es suspengué.

CAP A UNA UNIÓ DE GRUPS EXCURSIONISTES.

Sabem que per part d'entitats excursionistes de la localitat s'està portant a terme un projecte per tal de formar una sola agrupació.

D'aquest projecte segurament el pròxim dissabte en sortirà un acord concret.

PRÒXIMA ARRIBADA DE BACALLÀ I SUCRE A TERRASSA.

Aproximadament dintre uns 10 dies, els nostres conciutadans, podran menjar novament bacallà. Se'ns informa que n'arribarà unes 20 tones a Terrassa, el qual serà repartit per la Conselleria Municipal de Proveïments.

També sabem que arribaran altres  20 tones de sucre.

No hay comentarios: