martes, 8 de septiembre de 2020

El Dia, edició dissabte 31 d’octubre de 1.936, pàg. 3

 

LA PREPARACIÓ MILITAR DELS MOBILITZATS.

Aquest matí han arribat a la nostra ciutat els comandants Julià Domingo i Danglada, Rafael Ramírez de Dampierre. i Joaquim Raventós, que juntament amb el comandant Ricard Antolín i Gutiérrez, s'encarregaran d’instruir militarment als individus compresos en el decret de mobilització de la Generalitat de Catalunya, que ignorin la instrucció militar.

A la dependència que tenen designada a la Casa Consistorial, els, comandants de referència han sostingut una llarga reunió en la qual han tractat extensament de la pròxima preparació militar dels mobilitzats.

Sabem que es formaran quatre grups instructor:, al cap de cada un dels quals hi haurà un comandant. A més, aquest tindrà a les seves ordres 3 oficials i 7 de classes entre Suboficials i Sergents.

Es referma la impressió que l’ensenyament de la instrucció militar s'efectuarà en dos torns, però a diversa hora, que tindran lloc diàriament a la tarda.

Gairebé ja es troben ultimades les llistes de tots els individus que hauran d'aprendre la instrucció. Es probable que aquesta no comenci el pròxim dia 2 com s'havia dit i que sofreixi un lleu retard.

NOTA DEL DEPARTAMENT D'ECONOMIA, SECCIÓ COMERÇ, D'INTERÉS PER ALS INDUSTRIALS I COMERCIANTS.

Aquest, departament posa a coneixement de lots els industrials i comerciants d’aquesta ciutat, que totes les remeses que vagin consignades a algun enfardador de Barcelona o qualsevol casa consignatària, no tenen necessitat d'anar avalats els albarans de lliurament amb el timbre del Comitè de Proveïments, essent suficient el timbre d'aquest departament.

D'INTERÉS PER A LES FUTURES MARES.

La comissió Municipal de Sanitat es complau en assabentar a totes les conciutadanes pròximes a deslliurar, que, presentant-se personalment a la Secretaria de la Comissió Carrer de Juan Pomés, núm. 20, tots els dies feiners, de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda. els .serà lliurat gratuïtament un llibre amb coneixements higiènics per a la bona criança de llurs plançons.

CONSELLERIA D’ASSISTÈNCIA SOCIAL.

El Conseller – Regidor d’Assistència Social d'aquest Ajuntament, fa avinent a totes aquelles famílies que tenen acollits a casa seva infants arribats de .Madrid, l'obligació ineludible que tenen de passar per la Conselleria esmentada, instal·lada a les Cases Consistorials, de 6 a 8 del vespre, a l’objecte d’emplenar la fitxa corresponent de cada infant.

Posa de manifest el Conseller-Regidor d’Assistència Social, que aquesta mesura és per a la finalitat única de saber on estan estatjats els fills dels companys madrilenys, per a tranquil·litat d’ells, i per a omplir tots els requisits a què obliga el vetllar pels esmentats infants.

EL PRIMER NÚMERO DE “FRONT” DIARI.

Ahir va aparèixer el primer número del diari “Front”, òrgan del P. O. U. M., conté quatre pàgines de text i està pulcrament editat per la impremta Octubre.

Donem la benvinguda al nou col·lega i li desitgem una feliç actuació per la causa antifeixista.

No hay comentarios: