domingo, 6 de septiembre de 2020

COMBAT, 29/10/1936, pàgina 1.

 

EL P. O. U. M.

El nostre Partit, creix cada dia. Estén les seves ales i s'eixampla vertiginosament. Les masses treballadores tenen posada llur confiança en ell i s'hi han lliurat confiades.

El Partit Obrer d'Unificació Marxista ha marcat tothora la línia política més encertada i el proletariat l'ha acceptada a cor obert.

Els qui fa anys que lluitem en les seves files, hem tingut sempre el nostre Partit com el fogar de les nostres inquietuds i l'ambient fraternal on hem cercat els nostres amics.

A Lleida, com a qualsevol poble on hi hagi força del P. 0. U. M., hi ha sempre camarades disposats a ajudar els companys i a estendre'ls la seva mà. El nostre Partit és una llaçada forta de lluitadors per la Revolució Social i posats tothora al servei de la causa proletària. Un alt sentit de germanor hi ha entre nosaltres i aquest perdura a través dels anys i dels combats que hem sostingut i sostenim encara.

Fa anys que anem junts Era a Lleida i vuit anys enrere que començàvem a actuar. Des d'aleshores, només hem fet que millorar i prendre exemple de tot el que hem viscut.

Avui som forts. Les nostres Seccions augmenten cada dia i es fan grans. Som molts i estem units. Aquesta és la nostra fortalesa. El P. O. U. M. és una bandera gloriosa que es pot aixecar arreu amb orgull i dignitat. Allí on hi ha hagut un militant del P. O. U. M. hi ha hagut un revolucionari i un defensor dels obrers i els camperols.

Avui anem seguint el mateix camí de noblesa revolucionària. La classe treballadora ve cap a nosaltres perquè som la seva esperança.

Al front, els companys que porten el nom del nostre Partit, són uns veritables herois i no poden tenir enveja de ningú en el paper jugat en la dura lluita que sostenim contra el feixisme. A la rereguarda, treballen en la tasca d'organitzar la Revolució triomfant.

Una pila de periòdics del nostre Partit han vingut a orientar les masses obreres en la batalla que lliurem contra el militarisme xulesc i l'obscurantisme religiós: «La Batalla», «Juventud Comunista», de Barcelona; «Acció», de Terrassa; «P. O. U M.», de Madrid; «La Antorcha», de Madrid; «El Combatiente Rojo», del front d'Aragó, sector Sud; «El Comunista», de València; «Acción», del front centre d'Aragó, etc.

La veu del P. O. U. M. s'estén cada dia i guanya adeptes perquè és un Partit que té el sentit exacte de la responsabilitat revolucionària i ha tingut una més clara visió política del moment actual de la península ibèrica. El P. O U. M. creix, encara, i se situa a la direcció de la classe obrera de Catalunya i de part d’Iberia.

No hay comentarios: