domingo, 13 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimecres 4 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

MILICIANS DEL P. O. U. M., QUE HAN PARTIT VERS OSCA.

Aquest matí, a les nou, un grup de milicians terrassencs allistats al P. O. U. M., han partit vers el sector Osca. Van ajuntar-se amb les centúries del Partit Obrer d’Unificació Marxista que es troben lluitant als fronts d’Aragó.

Aquests nous lluitadors han partit ben armats i equipats amb roba d’hivern. Tinguin bona sort.

PARTIDA DE MILICIANS A LA COSTA.

Per a exercir vigilància a la costa catalana, a les nou d'anit, en autocar partiren de la nostra ciutat un grup de milicians en un nombre aproximat als 40. N'hi havia del P. O. U. M., de la U. G. T., del Partit Socialista i d'Esquerra Republicana Federal, i cada grup portava una bandera.

Els expedicionaris foren acomiadats pels amics i familiars.

El departament de Guerra local, que no escatima esforços als lluitadors del poble, els equipà perfectament.

L'AJUT DELS ALEMANYS I ITALIANS ALS FACCIOSOS ESPANYOLS.

Dintre uns dies, el poble de Terrassa podrà admirar exposat en un aparador d'un establiment cèntric de la ciutat, variat material de guerra recollit als facciosos espanyols, tot ell de fabricació estrangera.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA D'AQUESTA CIUTAT.

Aquesta Conselleria, procurant i vetllant perquè els camperols cultivin intensament la terra i trobant-nos en l'època de la sembra, recomana que tothom sembri tant o més que mai. Per aquest motiu, posa a coneixement de tots els camperols que mitjançant un val que aquesta Conselleria expedirà, sense parar res, podran anar a carregar fems del femer. Duran tots el que els necessitin per tal d’abonar les terres de sembradura i altres conreus.

Es aquesta la primera mesura que aquesta Conselleria posa en pràctica per a ajudar als camperols, per tal que la terra es cultivi tota i bé.

Els vals de referència, poden passar a recollir-los a la Secretaria d'Agricultura, carrer Milícies Catalanes,38 (abans Sant Pere) i hores d*oficines, de 5 a 8 de la tarda.

DINTRE 10 DIES ARRIBARÀ BACALLÀ I SUCRE:

La Conselleria Municipal de Proveïments ens comunica, que; de no haver-hi contratemps, dintre deu dies arribaran a la nostra ciutat dos vagons de bacallà, amb una càrrega de 20 tones.

També arribaran altres 20 tones de sucre.

NOTA DEL DEPARTAMENT D'ECONOMIA, SECCIÓ COMERÇ.

A l'objecte de fer aquells treballs necessaris per tal que les cases industrials que es dedicaven a l'exportació puguin cobrar les compensacions que acrediten al Comitè Seder i Comitè Cotoner, aquest Departament demana a les esmentades cases que en el termini màxim de 5 dies a comptar del de la data, portin una relació detallada de les quantitats que els citats organismes els deuen, consignant-hi l'operació a què es refereix.

UN PREC ALS DONANTS DE LA CUINA POPULAR.

Es prega a totes les persones que fan donatius en efectiu a profit de la Cuina Popular, que es serveixin fer-ho de 12 a 1 del matí o de 6 a 8 de la tarda, a la Conselleria d'Assistència Social, de l’Ajuntament.

Tots aquells donatius amb espècies, roba; etc, poden fer-ho al mateix local de la Cuina Popular.

ARXIU DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

Ha aparegut l'Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa corresponent als mesos de juliol-agost i amb el número 102.

Els nostres excursionistes no han deixat les seves activitats de publicació d'aquest butlletí, i emprenen l'obra tan necessària per a ajuntar esforços.

ACCIDENT DE TREBALL.

El veí de 45 anys, Francesc Rival, a les sis d'ahir a la tarda va rebre assistència facultativa al Centre Mèdic. Sofria una ferida inciso contusa a l'arrel de l'orella esquerra que li va produir involuntàriament un seu company, amb un cop d'arpiots, mentre treballaven conjuntament la terra d'un camp.

Després de practicada la primera cura, el Rival va passar a casa seva, carrer de Girona, 127.

DENUNCIA D'UN FURT.

Isabel Ramos i Martínez, de 45 anys. vídua, domiciliada al carrer de la Cisterna, 34, ahir va denunciar a la policia que d'un bagul del seu domicili li havien estat furtades 125 pessetes.

No hay comentarios: