sábado, 12 de septiembre de 2020

La Veu de Catalunya, 3 de novembre de 1.936, pàg. 9

 

El president del Consell Municipal, company Jaume Figueres, ha fet pública la nota següent, sobre el pagament dels lloguers de les cases:

«La nova estructuració del Consell Municipal amb la col·laboració de les centrals sindicals ─ C.N.T. ─ U.G.T. ─ han canviat l’aspecte de determinats problemes plantejats a la nostra ciutat amb motiu de l’alçament monàrquic-feixista; entre aquests hi trobem el que fa referència a la incautació dels lloguers, feta en circumstàncies apremiants, per ambdues sindicals amb la lloable finalitat d’eliminar els sense-feina de les diverses Seccions que corresponen el ram de la construcció, destinant la totalitat de les quantitats recaptades a obres de caràcter públic, tals com habilitació de locals-escola, urbanització de la Carretera de Montcada, etc., i, per tant, en virtut de la modificació esmentada i entenent els organismes sindicals al·ludits que la representació genuïna del Poble recau en el Consell Municipal i com a tal l’endegador únic del nou estat de coses exceptuant l’import dels lloguers corresponents al proppassat mes de setembre, renunciar a tota intervenció en aquest assumpte, amb la finalitat que el Municipi pugui desenvolupar el seu sistema financer sense intervencions extraoficials i amb la col·laboració del Comissariat de l’Estatge.

Per tant, queda entès que els propietaris de finques urbanes podran percebre, sense intervenció de cap mena, l’import dels lloguers del mes d’octubre, quedant la intervenció de les centrals sindicals en aquest assumpte limitada als lloguers vençuts corresponents al mes de setembre últim.

La qual cosa aquesta Presidència, d’acord amb les centrals sindicals i amb la finalitat d’aclarir conceptes i concretar actuacions, fa pública per a general coneixement de les persones interessades.»

També el mateix President ha donat aquesta altra nota, sobre celebració de matrimonis:

«La Comissió Permanent del Consell Municipal d’aquesta ciutat, prèvia proposta de la Comissió de Sanitat, i en atenció al gran nombre d’infants que venen al món  amb les màcules ancestrals de la sífilis i tuberculosi, i amb els signes degeneratius propis d’un psiquisme feble o patològic, d’origen hereditari, el qual contribueix a la degeneració de la nostra raça, ha acordat que, a partir de novembre, no s’autoritzarà en el successiu cap matrimoni a la nostra ciutat, sense que abans no presentin els contraents un certificat mèdic que acrediti que no pateix cap de les susdites malalties.

Aquesta determinació no tendeix a posar obstacles de cap mena als contraents, sinó molt al contrari, la certificació exigida acreditarà que els interessats estan físicament i mentalment capacitats per a perpetuar l’espècie.»

Al passadís de casa seva, Pla de l’Ametllera, 50, va sofrir una caiguda el nen de 2 anys Miquel Gamell. Es produí una ferida contusa a la regió frontal, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic.

Han arribat els comandants Julià Domingo i Danglada, Rafael Ramírez de Dampierre i Joaquim Raventós, els quals, juntament amb el comandant Ricard Antolín i Gutiérrez, s’encarregaran d’instruir militarment els individus compresos en el decret de mobilització de la Generalitat de Catalunya que ignorin la instrucció militar.

A la dependència que tenen designada a la Casa Consistorial, els comandants esmentats han sostingut una llarga reunió, en la qual ha tractat extensament de la pròxima preparació militar dels mobilitzats.

Es formaran quatre grups instructors, al cap de cada un dels quals hi haurà un comandant. A més, aquest tindrà a les seves ordres tres oficials i set de classes entre sots-oficials i sergents.

Es referma la impressió que l’ensenyament de la instrucció militar s’efectuarà en dos torns, però a diversa hora, els quals tindran lloc diàriament, a la tarda.

Gairebé ja es troben ultimades les llistes de tots els individus que hauran d’aprendre la instrucció.

El nen de 4 anys, Joaquim Buil, a la Carretera de Matadepera, fou atropellat pel cotxe matrícula de Barcelona, marca Chevrolet, núm. 46.800 propietat de la casa Josep Chauvel, el qual li va donar una forta trompada i el feu anar a uns metres de distància.

El mateix cotxe va conduir el ferit al Dispensari, on fou degudament assistit pel facultatiu de torn. El Buil, sofria una extensa i fonda ferida a la regió frontal, commoció cerebral i contusions a diverses parts del cos. El seu estat fou qualificat de pronòstic reservat.

Una vegada practicada la primera cura, el ferit passà al seu domicili, carrer Transversal, sense número.

L’atropellament s’ha denunciat al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: